jotekonysagikoncert_20150105_15

Jótékony célból szervezett Békésen Karácsonyi koncertet a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió. A „Remény-Híd” projekt keretén belül, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ színháztermében sorra kerülő rendezvényen jeles roma művészek és tehetséges gyermekek léptek fel, ugyanakkor a koncert legfontosabb célja az adománygyűjtés volt, a mélyszegénységben élő gyermekek javára. Az előzetesen és koncert során beérkezett felajánlásokat a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió eljuttatta a mindennap nélkülöző gyermekeknek.

A koncertet Durkó Albert, az MPE OCM misszióvezetője nyitotta meg, aki a Karácsony üzenetéről, Jézus Krisztus, a Megváltó születésének küldetéséről, életeket megváltoztató szeretetéről szólt, áldott, békés Karácsonyt, boldog új évet és Isten áldását kívánva minden jelenlévő életére.

A Karácsonyi koncerten a Cigánymisszió egy sokszínű prózai és zenés előadássorral kívánta megörvendeztetni a hallgatóságot. A koncert során a Reményhír Intézmény gyermekei és pedagógusai léptek fel zenés-táncos jelenettel, verssel, énekkel.

Elsőként a Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodájának kicsinyei léptek fel, akik Pintér Béla: Csoda vár című dalára adták elő zenés koreográfiájukat. Az előadásukat a Reményhír Intézmény énekkara is segítette. Majd egy szavalat is elhangzott tőlük. A nagycsoportosokat Vozár Sándorné, Szádekné Bokor Blanka, Fodorné Sas Erika és Dihenné Rucz Erika óvodapedagógusok készítették fel.

A legkisebbek után a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolájának énekkara örvendeztette meg a közönséget karácsonyi dalokkal. Elsőként Pintér Béla Csoda vár és Hófehér Karácsony éj dalát hallhatjuk, magával a szerzővel, Pintér Bélával közösen előadva, majd Josh Groban: Te erőt adsz című nagysikerű dalát énekelték el. Az énekkart felkészítette és vezényelte Rácz Ildikó tanárnő, az énekkart zongorán kísérte Tóth Máté.

Az énekkart a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolájának 3. a osztályos tanulói követték. Farkas Rita Ráhel, Horváth Virág, Lakatos Dorina, Poliák Mihály és Puporka Dominik szavalták el Ady Endre: Karácsony, Mentovics Éva: Karácsonyi jókívánságok és Tóthárpád Ferenc: Ugye hallod szavam? című verseit. A gyermekeket Kocsorné Csató Éva tanító készítette fel.

Általános iskolánkban évek óta folyik már a hangszeres oktatás is, Horváth Elek, elismert békési nagybőgőművész vezetésével. Így a sokak számára követendő példaként dolgozó cigány származású tanár úr a koncertre is felkészítette növendékeit és ő maga is fellépett velük egy színvonalas összeállítással. Birgitta Arnlund: Szívrepeső nagy örömmel várunk és Andrew Culverwe: Mély csend honol műveit adta elő Labancz Milán, Ásós Attila, Szoboszlai Csaba akusztikus gitáron, Balogh Szabolcs és Reszelő Szabolcs basszusgitáron, valamint Bodoczki Júda ütős hangszereken, valamint társaik énekkel kísérték őket.

A remek előadás után újabb zenei blokk következett, immáron Pintér Béla vendégművész előadásában. Pintér Béla a keresztény zenei élet kiemelkedő és meghatározó alakja, aki az MPE Országos Cigánymisszió által alapított Keresztény Zenei Szolgálat vezetője. Több mint húsz saját zenei CD-t jelentetett már meg pályafutása során és számtalan dalát szereti, ismeri és énekli a magyar közönség, hiszen dalszövegeivel az emberek szívéhez szól.

Az életét Istennek szentelő Pintér Béla koncertjével ezúttal is a szívekhez szólt, a közönség pedig örömmel hallgatta és énekelte az Isten megváltó kegyelmét és szeretetét hirdető dalokat.

Így a nagy karácsonyi készülődésben, az ünnepre hangolódva, gondolhattunk az ajándékokat nélkülöző gyermekekre is, de legfőképpen figyelhettünk az igazi ünnepeltre, Jézus Krisztusra, a világ üdvözítőjére.

P.R.

Fotó: Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »