rik-hunyaditeri-ovoda-20210503_01

2021. május 3-án Kálmán Tibor, Békés város polgármestere és Durkó Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió misszióvezetője hivatalosan is aláírták a szerződést, miszerint a Misszió átveszi a Hunyadi Téri Óvoda fenntartását az önkormányzattól, így az óvodát 2021. szeptember 1-től a Reményhír Intézményfenntartó Központ fogja működtetni.

Kálmán Tibor kérdésünkre elmondta: „A Reményhír Intézmény kereste meg az önkormányzatot a fenntartóváltás kapcsán, viszont abszolút partnerre is találtak bennünk, mert egy olyan jövőképet vázoltak föl, ami egy jól működő óvodának egy még magasabb szinten való működését fogja lehetővé tenni.”

Durkó Albert misszióvezetőt arról kérdeztük, mivel tud a gyermekeknek, szüleiknek és az óvoda dolgozóinak többet nyújtani a Misszió azáltal, hogy a Reményhír Intézményfenntartó Központ lesz az új fenntartója: „Egyrészt van már tapasztalatunk óvoda fenntartásában, hiszen az Epreskerti Óvoda immár 9. éve a mi működtetésünk alatt áll. Másrészt olyan innovatív megoldásokon dolgozunk, amik azt gondolom, nagyon újszerűek lesznek Magyarországon, és nagyban segítik a gyermekek felkészülését az iskolára, az életre. Ugyanakkor nem csak a gyermekekkel foglalkozunk, hanem a családi háttérrel is. Megpróbálunk minden segítséget megadni ahhoz, hogy ezek a gyermekek mind az intézményünkben, mind pedig saját otthonaikban a legtöbbet kaphassák, és azokat a hátrányokat, amelyek esetleg vannak, ledolgozhassák, illetve azok az előnyök és azok a pozitív és jó dolgok, amelyek tehetségként és értékként ott vannak az életükben, azokat ki tudjuk bontani, fel tudjuk tárni, és tovább tudjuk fejleszteni őket.”

Az eseményen – Kálmán Tiborral és Durkó Alberttel – készült videóinterjúkat megtekinthetik a ReményhírTV következő adásában, mely május 10-én, 18:00-kor jelenik meg Youtube csatornánkon.

Durkó Szabolcs

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. szeptember 26.
 • 2023. szeptember 26. 15:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Odaszánás

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »