tanevnyito_unnepely_2014_10

A MPE Országos Cigánymisszió által fenntartott Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája 2014. augusztus 31-én, vasárnap tartotta meg istentisztelettel egybekötött Tanévnyitó ünnepségét. Immáron a harmadik alkalommal került sor arra, hogy egyházi intézményként Isten áldását kérve induljon el az új tanév.

A közel háromszáz gyermek és szüleik, a Reményhír Intézmény pedagógusai, a Misszió munkatársai, gyülekezeti tagok, valamint Békés város vezetői együtt vettek részt az eseményen.

A Tanévnyitó ünnepségen Durkó Albert lelkipásztor, az MPE Országos Cigánymisszió misszióvezetője adta át Isten üzenetét, melynek alapjául az a bibliai történet szolgált, amikor Jézus lecsendesíti a vihart. Durkó Albert hangsúlyozta, ha életünk vezetését Jézusra bízzuk, ő a körülöttünk dúló viharokat is lecsendesíti.  

Az istentisztelettel összekötött ünnepségen a békési Kegyelem Gyülekezet dicsőítő csoportja vezette a jelenlévőket az Istendicsőítésben.

Két első osztályos és egy ötödik osztályos kisgyermektől nyárbúcsúztató, iskolaköszöntő verseket hallgathatott meg a közönség. Az iskolát fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió pedig idén is a tanévhez szükséges tanszer- és füzetcsomaggal ajándékozta meg az iskola minden tanulóját, melyet jelképesen Kiss Beáta főigazgató és Fábián Tamás misszióvezető-helyettes adott át az alsó és felső tagozat képviselőinek.

Az MPE Országos Cigánymisszió egy-egy munkatársa, akik az iskolai missziós évfolyamfelelősök, egyenként imádkozva mondtak áldást a hozzájuk tartozó osztályokra és pedagógusaikra.

Végül Durkóné Illés Bernadett, a Reményhír Intézmény intézményvezető köszöntője és Durkó Albert misszióvezető úr áldáskérő imádsága nyitotta meg az új tanévet.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »