tanevnyito_unnepely_2014_10

A MPE Országos Cigánymisszió által fenntartott Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája 2014. augusztus 31-én, vasárnap tartotta meg istentisztelettel egybekötött Tanévnyitó ünnepségét. Immáron a harmadik alkalommal került sor arra, hogy egyházi intézményként Isten áldását kérve induljon el az új tanév.

A közel háromszáz gyermek és szüleik, a Reményhír Intézmény pedagógusai, a Misszió munkatársai, gyülekezeti tagok, valamint Békés város vezetői együtt vettek részt az eseményen.

A Tanévnyitó ünnepségen Durkó Albert lelkipásztor, az MPE Országos Cigánymisszió misszióvezetője adta át Isten üzenetét, melynek alapjául az a bibliai történet szolgált, amikor Jézus lecsendesíti a vihart. Durkó Albert hangsúlyozta, ha életünk vezetését Jézusra bízzuk, ő a körülöttünk dúló viharokat is lecsendesíti.  

Az istentisztelettel összekötött ünnepségen a békési Kegyelem Gyülekezet dicsőítő csoportja vezette a jelenlévőket az Istendicsőítésben.

Két első osztályos és egy ötödik osztályos kisgyermektől nyárbúcsúztató, iskolaköszöntő verseket hallgathatott meg a közönség. Az iskolát fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió pedig idén is a tanévhez szükséges tanszer- és füzetcsomaggal ajándékozta meg az iskola minden tanulóját, melyet jelképesen Kiss Beáta főigazgató és Fábián Tamás misszióvezető-helyettes adott át az alsó és felső tagozat képviselőinek.

Az MPE Országos Cigánymisszió egy-egy munkatársa, akik az iskolai missziós évfolyamfelelősök, egyenként imádkozva mondtak áldást a hozzájuk tartozó osztályokra és pedagógusaikra.

Végül Durkóné Illés Bernadett, a Reményhír Intézmény intézményvezető köszöntője és Durkó Albert misszióvezető úr áldáskérő imádsága nyitotta meg az új tanévet.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »