MPEOCMsegitoszolgalat_telephelyvezetoiertekezlet_20220331_01

Szakmai értekezleten a Segítő Szolgálat engedélyes telephelyeinek telephelyvezetői, szakmai egységvezetői, valamint az MPE OCM Igazgatósága és a Segítő Szolgálat Intézményvezetése vett részt.

Az értekezlet főbb témakörei:

Intézményvezetői összegzés, beszámoló az előző év munkájáról, tapasztalatairól. Aktuális szervezeti változások, szakmai feladatok, a Segítő Szolgálatot érintő hatósági ellenőrzések. A szervezeti, szakmai működést érintő jogszabályváltozásokhoz kapcsolódó végrehajtási feladatokkal kapcsolatos kérdések-válaszok.

A jelenlévőket Durkó Albert misszióvezető köszöntötte és röviden tájékoztatta az aktuális fenntartói döntésekről, intézkedésekről, felhívta a figyelmet a jelenlegi háborús helyzetben az MPE OCM által a menekülteknek nyújtott segítségnyújtás fontosságára. Továbbá kiemelte a Segítő Szolgálat szociális feladatellátásának fontosságát és fejlesztése iránti teljes elkötelezettségét.

Surman László missziós igazgató beszámolt a Szeretetszolgálat Ukrán menekültek érdekében végzett tevékenységeiről, így a befogadásról, számukra nyújtott segítségről, támogatásról, adomány gyűjtésről-és kiosztásról.

Fazekas Hajnalka intézményvezető előadásában ismertette a 2022. év célkitűzéseit és az ezek megvalósulását elősegítő feladatokat. Kiemelte az elmúlt év pandémiás időszaka alatt végzett munkával kapcsolatban, hogy a Szolgálatnak minden dolgozója munkájával, példaértékű helytállásával hozzá tett ahhoz, hogy az intézmény a járvány jelentette kihívásoknak szépen meg tudott felelni. Kiss Szilvia intézményvezető – helyettes előadásában a szakmai dokumentáció vezetésére vonatkozó szabályozásról tájékoztatta a szakmai vezetőket. Majd a telephelyvezetők által felvetett kérdések megválaszolásával zárult a szakmai értekezlet.

Az esemény minden résztvevő számára eredményes és hasznos volt, amely nagyban elősegíti a hatékony feladatellátását.

Békés, 2022. március 30.

Fazekas Hajnalka

intézményvezető

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »