keresztenyciganyifjusagikonferencia_verpelet_2013_01

A Heves megyei Verpeléten, augusztus 23-24 között szervezte meg a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió az első Keresztény Roma Ifjúsági Konferenciát. Az esemény különlegessége abban is rejlett, hogy országunkban soha ezelőtt nem volt még ehhez hasonló rendezvény. Régi nagy célkitűzés volt a cigány fiatalok ilyen módú összehozása, találkozója, hiszen Durkó Albert misszióvezető meggyőződése, hogy ezen fiatalok életében is a bibliai Evangéliumnak van a legnagyobb átformáló ereje.

A Pünkösdi Cigánymisszió által szervezett és támogatott konferencián közel 300 fő vett részt, akik az ország különböző pontjairól érkeztek Verpelétre.

A két napos rendezvényen  a fiatalok tanítást hallhattak Papp Zoltántól (Verpelét), Kis Istvántól (Békés) és Kovács Dánieltől (Eger). A dicsőítést a helyi és a békési csapat vezette.

A szombat délutáni kiscsoportos foglalkozáson a résztvevők jobban megismerhették egymást és átbeszélhették az előadáson hallottakat. A helyi ifjúságtól modern táncokat, a vendég drámacsoporttól pedig mély mondanivalójú színielőadásokat láthattak a jelenlévők. Emellett rendkívül sok lehetőség adódott az ismerkedésre, felszabadult időtöltésre.

A konferencia remek lehetőséget adott mind a résztvevők közötti, mind az ember és Isten közötti kapcsolatok megerősítésére.

Az MPE Országos Cigánymisszió a jövőben is folytatni szeretné a roma ifjúsági konferenciák megszervezését.

D. Nagy Nóra

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »