20160221konfBP

2016. február 20-án és 21-én rendkívüli konferencia helyszíne volt a budapesti Kelenföldi Montázs Központ, ahol különböző felekezetekből és missziós szervezetekből gyűltek össze keresztények, hogy meghallgassák az Egyiptomból érkezett testvéreket, akik „Az Úr az én menedékem” konferencia előadói voltak. Ezen a konferencián Missziónk is képviseltette magát.

A konferenciát a Magyarországi Evangéliumi Aliansz és számos keresztény közösség, missziós társaság szervezte, akik a kairói Kasr El-Dobara Evangéliumi Gyülekezet munkatársait kérték fel, beszéljenek a menekültek felé való szolgálat sajátosságairól. A Kasr El-Dobara a Közel-Kelet legnagyobb evangéliumi gyülekezete. Hetente 7000 hívő dicsőíti itt Istent. Kiterjedt missziós munkát végeznek Egyiptomban, az arab világban – legfőképp a háború sujtotta országokban – a menekültek között. Isten csodálatos módon megáldotta hűséges munkájukat, kiárasztotta az ő Szentlelkét, és sok-sok ember újászületését ünnepelhették.

Testvéreink az első napon többek között beszéltek arról, milyen csodálatos munkát véges Isten a Közel-Keleten; milyen a muszlim emberek gondolkodásmódja; hogyan végezzünk szolgálatot a menekültek között. Másnap kisebb csoportokban részletesebben megbeszélték, hogyan érdemes végezni a menekültek között segélyosztást, egészségügyi szolgálatot, gyermekekszolgálatot, lelkigondozást és persze hogyan hirdessük az evangéliumot.

Külföldi vendégek mellett az első napon igehirdetéssel szolgáltak még Szeverényi János, a Magyarországi Evangéliumi Aliansz elnöke, valamint Görbicz Tamás, a Budapesti Autonóm Gyülekezet lelkésze.

A konferencia előadásaiban, kiscsoportos megbeszéléseiben, és a feltett kérdésekre adott válaszokban nagyon sok hasznos tanács hangzott el arról, mit hogyan tegyünk és hogyan ne tegyünk a menekültekért való szolgálatban.

Isten áldása legyen kairói testvéreink további áldozatos tevékenységén!

(Külföldi vendégeink biztonsága érdekében csak egy képet közlünk, és azon is kitakartuk az arcukat.)

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések