20160221konfBP

2016. február 20-án és 21-én rendkívüli konferencia helyszíne volt a budapesti Kelenföldi Montázs Központ, ahol különböző felekezetekből és missziós szervezetekből gyűltek össze keresztények, hogy meghallgassák az Egyiptomból érkezett testvéreket, akik „Az Úr az én menedékem” konferencia előadói voltak. Ezen a konferencián Missziónk is képviseltette magát.

A konferenciát a Magyarországi Evangéliumi Aliansz és számos keresztény közösség, missziós társaság szervezte, akik a kairói Kasr El-Dobara Evangéliumi Gyülekezet munkatársait kérték fel, beszéljenek a menekültek felé való szolgálat sajátosságairól. A Kasr El-Dobara a Közel-Kelet legnagyobb evangéliumi gyülekezete. Hetente 7000 hívő dicsőíti itt Istent. Kiterjedt missziós munkát végeznek Egyiptomban, az arab világban – legfőképp a háború sujtotta országokban – a menekültek között. Isten csodálatos módon megáldotta hűséges munkájukat, kiárasztotta az ő Szentlelkét, és sok-sok ember újászületését ünnepelhették.

Testvéreink az első napon többek között beszéltek arról, milyen csodálatos munkát véges Isten a Közel-Keleten; milyen a muszlim emberek gondolkodásmódja; hogyan végezzünk szolgálatot a menekültek között. Másnap kisebb csoportokban részletesebben megbeszélték, hogyan érdemes végezni a menekültek között segélyosztást, egészségügyi szolgálatot, gyermekekszolgálatot, lelkigondozást és persze hogyan hirdessük az evangéliumot.

Külföldi vendégek mellett az első napon igehirdetéssel szolgáltak még Szeverényi János, a Magyarországi Evangéliumi Aliansz elnöke, valamint Görbicz Tamás, a Budapesti Autonóm Gyülekezet lelkésze.

A konferencia előadásaiban, kiscsoportos megbeszéléseiben, és a feltett kérdésekre adott válaszokban nagyon sok hasznos tanács hangzott el arról, mit hogyan tegyünk és hogyan ne tegyünk a menekültekért való szolgálatban.

Isten áldása legyen kairói testvéreink további áldozatos tevékenységén!

(Külföldi vendégeink biztonsága érdekében csak egy képet közlünk, és azon is kitakartuk az arcukat.)

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 28.
 • 2023. március 28. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »