bagamer_2015_01

Különleges nap volt 2015.január 29-e, hiszen közel 300 rászorulónak szerezhetett örömet a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió és annak Szeretetszolgálata. A Hajdú-Bihar megyei Bagaméron is nagyon nehéz körülmények között élnek az emberek, a település nagyobb hányada hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetben van, csekély munkalehetőség áll a lakók számára. A nehéz életkörülmények miatt kértek segítséget a helyi lakosok.

Január 29-én, csütörtökön reggel egy lelkes 8 fős munkatársi és önkéntes csapat indult útnak a határmenti településre, Békési Endre vezetésével, hogy közel 300 élelmiszercsomaggal szerezzen örömet a településen élő rászorulóknak. A csapat egy része önkéntesként vállalta, hogy segítséget nyújt a csomagok kiosztásában.

A rendezvényen a fizikai szükségletek, testi táplálék kielégítése mellett teret kapott a lelki feltöltődés, Isten szeretetének megtapasztalása, a szomjazó lelkek táplálása is.

Amíg megérkeztek a meghívottak, a Cigánymisszió zákányszéki gyülekezete zenével magasztalta Istent. Ezután Orvos Mihály, Bagamér polgármestere köszöntötte az összegyűlteket, majd Péter Pál, a Cigánymisszió evangélista munkatársa szólt a hallgatósághoz. Többek között arról is beszélt a missziómunkás, hogy Isten jelenléte nem érzelmeken alapul, hanem a hiten: elhiszem-e, hogy Isten akkor is velem van, amikor nem érzem.

Az igehirdetés után az MPE OCM munkatársai és önkéntesei szétosztották a csomagokat. Az ott lévők közül többen éltek az imádság lehetőségével, miközben folytatódott a dicsőítő csoport zenei szolgálata. A testi szükségletek mellett a lelki éhség is nagy az emberekben, többeket megérintett Isten igéje. Látogatásunk egyszerre okozott örömet számunkra, mások mosolyát látva, ugyanakkor tudjuk, hogy segítségünk nem elégít ki minden szükséget.

Ahhoz, hogy minél több rászorulónak segíteni tudjunk, szükségünk van a jókedvű adakozók támogatására. Felajánlásaikat örömmel vesszük, melyet jelezhetnek a szeretetszolgalat@remenyhir.hu e-mail címen, vagy a +36 70 315 9427 telefonszámon.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »