„A Szentlélek eljövetele pedig erővel tölt majd el benneteket, hogy tanúságot tegyetek rólam Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamariában, egészen a föld határáig.” (Ap Csel 8)

A rendszeres házi csoport alkalmak jó lehetőséget biztosítanak a folyamatos igetanulmányozásra. Ez történt szeptember 9-én, Békéscsabán is.

Miért fontos az igetanulmányozás? Mert Isten önmagát jelentette ki az ember számára az Igében. Ha tehát szeretném megismerni Istent, akkor olvasnom kell a Bibliát.

Mostani igetanulmányozásunk alapja az Apostolok cselekedetei első fejezete volt. Jól láthatjuk belőle, hogy Jézus ígéretet tett tanítványainak, akik először félre értették őt, de miután megértették Urunk parancsát engedelmeskedtek neki. Az engedelmességben pedig mindig ott van Urunk ígéretének beteljesedése.

A tanítványok térben és időben, testi módon gondolkodnak, de Jézus megérteti velük, hogy mit kell tenniük. Megérthettük azt is, hogy Júdás, aki a világ szerint szomorodott meg, nem látott kiutat, ezért saját életét elvetette, azonban az ő helyébe másnak kellett lépni. A megüresedett apostoli helyet Mátyás veszi át.

Isten sokszor hív, hallod a gondolataidban, érzed a szívedben és várja a válaszod. Te mit válaszolsz az Ő hívására?

Surman László

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések