finncsoda_2016_11

A „Távoli finn csoda közelről” címmel tartott kétnapos konferenciát pénteken a Reményhír Intézmény, Békésen.

Durkóné Illés Bernadett, a Reményhír Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium igazgatója a köszöntőjében elmondta, hogy megkülönböztetett figyelmet szentelnek a hátrányos helyzetű, kiemelten roma gyermekek nevelésére, oktatására. A rendezvény célja nyílt szakmai kommunikáció kezdeményezése, valamint a finn oktatás értékeinek bemutatása neves hazai és finn neveléstudományi szakemberek előadásain keresztül. A konferencia során előadást tartott dr. Leevi Launonen, a neveléstudomány doktora, a nemzeti iskolafejlesztési projekt vezetője, illetve dr. Marita Kontoniemi, a neveléstudomány doktora, egyetemi tanár, továbbá prof. dr. Csapó Benő oktatáskutató, egyetemi tanár. A magyarországi tapasztalataikról beszámoltak be Pirjo-Riitta Törmänen, óvodapedagógus és Aarne Törmänen, gyógypedagógusok is, akik tavaly szeptember óta a Reményhír Intézményben dolgoznak. A konferencián óralátogatásra is lehetőség nyílt, melyben az iskola sajátosságait mutatták be. A szombati napon a Reményhír Intézmény pedagógusainak tartottak zárt szakmai diskurzust a Finnországból érkezett neveléstudományi doktorok vezetésével.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »