bemeriteshajduhadhaz

Az elmúlt vasárnapon bemerítéssel egybekötött ünnepi istentisztelet volt Hajdúhadházán, az MPE OCM Tüzes Szívek Gyülekezetben. Vendég szolgálóink voltak: Rézműves Miklós, az MPE OCM Konzultációs Tanács tagja Nyírvasváriból, és a vele érkező szolgatársak, valamint Bordi Dénes, a Hajdúhadházi Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora. A házigazda Lakatos Jenő volt, az MPE OCM Konzultációs Tanács tagja.

Tizennégy testvér döntött az Úr mellett és merítkezett be. Két pár az Úrral kötött szövetségük bemerítkezéssel való megpecsételése mellett a házassági szövetségkötés áldásában is részesült. A bemerítkezés után finom ételekkel leptek meg a testvérek.

Ebéd után a bemerítettekhez Bordi Dénes szólt a 2Krónika 7,13–14 igeversekkel kapcsolatban: „Ha majd bezárom az eget, és nem lesz eső, vagy parancsolok a sáskáknak, hogy tarolják le a földet, vagy ha dögvészt bocsátok népemre, de megalázza magát népem, amelyet rólam neveztek el, ha imádkoznak, keresnek engem és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat.”

„Ünnepel a menny veletek együtt, mert gyermekek születtek gyülekezeteinkben. Olyan nagy dolog egy embert megnyerni az Úrnak, de be is gyökereztetni, hogy megértse, mit jelent Krisztusért élni, ez már nehezebb, hosszú folyamat.”

Rézműves Miklós lelkipásztor szolgálatának igei alapja a Zsidók 5,8: „Jóllehet ő a Fiú, szenvedéseiből megtanulta az engedelmességet.”

Üzenetének a címe: Ne féljetek, tartsatok ki a nehézségben! Nehézség = tanulás, jellemformálás. Az elhívásodhoz igazodjon a jellemed! Sok ilyen ember van: ott van az elhívás az életében, de mivel a jelleme nem tud hozzá igazodni, soha nem fog arra a szintre fejlődni, ahova az elhívása szól. A nehézség a keresztény életünket elősegíti abban, hogy a jellemünk tudjon formálódni.

Lakatos Jenő, mint házigazda, köszönetet mond szolgatársai kitartó munkájáért, a házicsoport vezetőkért: Lakatos Lászlóért, Bernáth Bálintért és Lakatos Balog Józsefért, valamint Lakatos Jenőnéért, aki megszervezte az egész ünnepséget. Továbbá köszönet a Hajdúhadházi Tüzes Szívek Gyülekezet összes tagjáért, akik mindig odaszántan állnak az Úr munkájába. Végül, de nem utolsó sorban az MPE OCM vezetőségéért, akik mindig támogató szeretettel segítik a közös munkánkat.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »