December 15-én délután fél ötkor már feltűnően sok ember várt bebocsájtást a Békés városi Kecskeméti Gábor Művelődési Központ színház termébe. Tudni illik a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió szervezésében jótékonysági koncertre került sor a rászoruló gyermekekért. A több mint 300 jelenlévő talán leginkább a főelőadó, Molnár Ferenc „Caramel” énekes produkciójára volt kíváncsi, aki nemes gesztusként, a közös cél érdekében, ingyen vállalta a fellépést. Köszöntő beszédet intézett a megjelentekhez Izsó Gábor, Békés város polgármestere, Durkó Albert misszióvezető úr és Dankó Béla, országgyűlési képviselő úr is, aki ugyan személyesen nem tudott megjelenni, de elküldte köszöntő sorait a vendégeknek. A színpadon a zenei koncert előtt megcsodálhattuk a Reményhír Intézmény Epreskerti óvodásainak és Eötvös József Általános Iskolásainak karácsonyi jellegű műsorát. A gyermekek osztatlan sikert arattak a nézőtéren, színvonalas fellépésük emelte az est fényét, felkészítő pedagógusaiknak ezúton is gratulálunk.

Caramel a tőle megszokott magas művészi és énekhangú előadását együtt élvezhettük, kellemes és vidám ünnepi hangulatot teremtett, ahogy az énekes meg-megszólította közönségét. Elmondása alapján ő is rászoruló gyermekként nőtt fel, a törökszentmiklósi „cigánytelepről” indulva- fogalmazott Caramel.

Számunkra külön öröm, hogy Békés városában ilyen sokan voltak érzékenyek és mozdultak meg, hogy segíthessenek. A koncert teljes bevételét jótékonysági célra használjuk fel. Így ünnep táján kevesen realizáljuk, hogy sokaknak nem a karácsonyi menüsor összeállítása okozza a legnagyobb fejtörést, hanem az, hogy egyáltalán kerül e valami a családi asztalra. „Jobb adni, mint kapni”- hangzik a bibliai idézet. Reméljük a fent nevezett rendezvény is közelebb segített többeket ennek felismerésében.

Fajó Attila

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések