elek-finnek-2017-evangelizacio-1

Június 27-én délelőtt Elekre látogatott el a Finnországból érkezett missziós csapat, hogy ott találkozzanak Pluhár László polgármester úrral egy rövid beszélgetésre. Polgármester úr ismertette Elek történelmének rövid összefoglalását, melyből kiderült, hogy a város 4 nemzetiségű település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Ezt követően a vendégek megáldották a polgármester urat a képviselőkkel és a hivatal minden dolgozójával együtt, hogy Istentől kapjanak bölcsességet munkájukhoz.

A hivatalból együtt indultunk tovább Elek egyik nevezetességének, a Cigány Tájháznak megtekintésére. A gyűjteményt összeállító Erdődi Ferenc és felesége, Lakatos Julianna örömmel fogadták a külföldi delegációt, és nagy lelkesedéssel ismertették a kiállítás egyes tárgyait, kellékeit, hiszen ők az egykori szülői házat varázsolták újjá, így megmentették az utókornak, sőt be is rendezték a több évtizede gyűjtött tárgyakkal. Jó volt kicsit visszatekinteni a múltba, és látni, hogy elődeink hogyan élték hétköznapjaikat. Érdekes volt felismerni egy-egy olyan eszközt, melyet szüleink, nagyszüleink még használtak, de ma már nem találkozunk velük a háztartásokban.

Délután Mezőberénybe vittük el vendégeinket, ahol evangelizációs alkalomra készülő hívő testvérek vártak minket. Eleinte aggodalmas pillantásokat vetettünk a fölöttünk gomolygó sötét felhőkre, de Isten meghallgatta imáinkat, és végül eloszlottak az esőfelhők. A helyi házi csoport egyik tagjának udvarán lett összeállítva a hangosítás, amit a Zákányszéki gyülekezet tagjai hoztak magukkal. Péter Pál és felesége (Zákányszék), valamint a helyi csoport tagjai is dicsőítő énekeket énekeltek, bizonyságot mondtak, majd a finn missziós csoport szolgált énekekkel, bizonyságokkal.

Az alkalom végén imádkoztunk mindazokért, akik gyógyulást, testi-lelki megerősödést kértek Istentől. Áldásos volt együtt szolgálni olyan finn fiatalokkal, akik szeretnek imádkozni.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. április 18.
 • 2024. április 18. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. április 18. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. április 18. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Komoly kihívások várnak a fiatalokra

Izgalmas és tanulságos előadásokkal, értékes gondolatokkal szolgált a résztvevők számára a Pünkösdi Cigánymisszió központjában megrendezett ötödik „Lélekben rendben” esemény, amelynek résztvevői ezúttal  a

Elolvasom »