elek-finnek-2017-evangelizacio-1

Június 27-én délelőtt Elekre látogatott el a Finnországból érkezett missziós csapat, hogy ott találkozzanak Pluhár László polgármester úrral egy rövid beszélgetésre. Polgármester úr ismertette Elek történelmének rövid összefoglalását, melyből kiderült, hogy a város 4 nemzetiségű település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Ezt követően a vendégek megáldották a polgármester urat a képviselőkkel és a hivatal minden dolgozójával együtt, hogy Istentől kapjanak bölcsességet munkájukhoz.

A hivatalból együtt indultunk tovább Elek egyik nevezetességének, a Cigány Tájháznak megtekintésére. A gyűjteményt összeállító Erdődi Ferenc és felesége, Lakatos Julianna örömmel fogadták a külföldi delegációt, és nagy lelkesedéssel ismertették a kiállítás egyes tárgyait, kellékeit, hiszen ők az egykori szülői házat varázsolták újjá, így megmentették az utókornak, sőt be is rendezték a több évtizede gyűjtött tárgyakkal. Jó volt kicsit visszatekinteni a múltba, és látni, hogy elődeink hogyan élték hétköznapjaikat. Érdekes volt felismerni egy-egy olyan eszközt, melyet szüleink, nagyszüleink még használtak, de ma már nem találkozunk velük a háztartásokban.

Délután Mezőberénybe vittük el vendégeinket, ahol evangelizációs alkalomra készülő hívő testvérek vártak minket. Eleinte aggodalmas pillantásokat vetettünk a fölöttünk gomolygó sötét felhőkre, de Isten meghallgatta imáinkat, és végül eloszlottak az esőfelhők. A helyi házi csoport egyik tagjának udvarán lett összeállítva a hangosítás, amit a Zákányszéki gyülekezet tagjai hoztak magukkal. Péter Pál és felesége (Zákányszék), valamint a helyi csoport tagjai is dicsőítő énekeket énekeltek, bizonyságot mondtak, majd a finn missziós csoport szolgált énekekkel, bizonyságokkal.

Az alkalom végén imádkoztunk mindazokért, akik gyógyulást, testi-lelki megerősödést kértek Istentől. Áldásos volt együtt szolgálni olyan finn fiatalokkal, akik szeretnek imádkozni.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »