holokauszt-megemlekezes-durko-albert-20210802_02

Az élet sokszor nem az, amit várunk tőle. Az életben sokszor nem azok történnek, amit szeretnénk. Sőt, tele van az élet rettenetes, iszonyatos dolgokkal, amit józan ésszel fel sem tudunk fogni. Keresztes hadjáratok, holokauszt, Ruanda, Srebrenica, Szíria és sorolhatnám.

Ezekre gondolva felmerül az emberben: „De hát hol van ilyenkor az Isten? Hogyan engedheti meg ezt a borzalmat?” Sőt, vannak még ennél nehezebb kérdések is: „Hol van ilyenkor az egyház, és hogyan lehet a kereszténység nevében vért ontani, gyűlöletet szítani, népcsoportok kiirtásában szemet hunyni és segédkezni?”

Szokták mondani, hogy a Bibliával mindent lehet igazolni, sőt, annak az ellenkezőjét is. A Biblia, bár Istennek a beszéde, de még a sátán is ebből idéz, még magának Jézusnak is. A Bibliára hivatkozva sok szörnyűséget lehet elkövetni. Erre mondja az Írás, hogy a betű megöl, az isteni lélek, a Szentszellem az, amely megtölti a holt betűt élettel, ami megelevenít. Jézus Krisztus nélkül az egész Biblia nem sokat ér.

De Jézus, betöltvén az Írást a földi életével, halálával és feltámadásával, belénk költözve ő maga valósítja azt meg mibennünk. Így lesz életté a holt betű, így lesz a gyűlölet helyett megbocsátás, így lesz szeretet, és így lesz a halálból az élet? A kereszténység, a Biblia csak és kizárólag Jézus Krisztus által működik. Ő, az ő országát, az ő királyságát pedig a mibennünk való jelenléte által akarja kiterjeszteni mindenkire.

Hiszem, hogy ebben a cigányságnak kulcsszerepe van. Isten a cigányság által kiterjeszti az ő országát, az ő királyságát Magyarországra és egész Európára. Ő az, aki lehajol, aki felemel, aki utolsókból elsővé tesz, aki a semmikből királyi gyermekké változtat. És ez a szolgálatunk, a Misszió szolgálata is, hogy ezt az örömhírt, a szabadulást, az evangéliumnak az erejét elvigyük minden cigány közösségbe, hogy mindenki tudja meg, hogy Jézus Krisztus a megoldás.

Így legyen! Ámen!

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »