mpe_ocm_talalkozo_2014_25

„Erőt és bátorítást kaptunk… Mindannyian összképet láthattunk a szervezet minden egységéről… Nagy szükségünk volt erre a napra a hétköznapok rutinja után… A szívünkhöz szólt… Éreztük Isten jelenlétét az imafolyosón keresztül is… Végre testközelről láthattuk vezetőinket… Nemcsak több száz munkatársunkkal lehettünk közösségben, hanem Isten is szólt hozzánk…” Ilyen és ehhez hasonló visszajelzéseket adtak a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkatársai a november 15-én, Békésen tartott országos találkozó után.  

Közel 900 fő gyűlt össze a Békés Városi Sportcsarnokban, akik mind a békési székhelyű az MPE Országos Cigánymisszió munkatársai. Az ország több mint 20 telephelyéről és a hozzájuk tartozó településekről érkezett kollégák azért lettek meghívva, hogy a Misszió vezetősége elismerését, háláját fejezze ki feléjük erőfeszítéseikért, lelkiismeretes szolgálatukért. Ahogy azt Durkó Albert misszióvezető hangsúlyozza, a komoly kihívásokat jelentő munkát mindenki szívvel lélekkel végzi az országos hálózatban a szociális segítségnyújtás, oktatás, hitélet és a munka-erőpiac területén, így a bátorításra, új erőre is folyamatosan szükség van.

A találkozót megtisztelte jelenlétével Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalából a Magyarországon Élő Nemzetiségek Jogainak Védelmét Ellátó Biztoshelyettes, Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke, valamint Izsó Gábor, Békés város polgármestere, akik köszöntő szavakat is intéztek az egybegyűltekhez.

A délelőtt folyamán lelki feltöltődésre volt lehetőség, ahol a békési Kegyelem Gyülekezet dicsőítő csapata és Pintér Béla szólóénekkel vezették a dicsőítést, valamint Durkó Albert misszióvezető bátorította és hívta Krisztushoz a jelenlevőket. A prédikáció után a lelkipásztorok, gyülekezeti szolgálók imafolyosót alkottak, azok pedig, akik szerették volna, hogy imádkozzanak értük, imakéréseikkel végig mehettek ezen a folyosón.   

A közös ebéd után, újból Pintér Béla énekelt, a délután folyamán pedig a Misszió intézményei és tevékenységi területei mutatkoztak be, mint az MPE OCM Segítő Szolgálata, a Reményhír Szakképzőiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Erdős Kamill Szakiskola, az Álom-Vár Bölcsőde, a Cigány Módszertani és Kutató Központ, a Szeretetszolgálat, és természetesen a hitéleti munka, mint a gyülekezetplántálás, illetve a Misszió gyülekezeti szolgálói számára szervezett Bibliaiskola.

Az egész napos találkozó után meghatódott, mosolygó, feltöltődött személyek tértek vissza otthonaikba, hisz hittől, felekezettől, származástól, beosztástól függetlenül együtt ünnepelhettek, hétfőn pedig megújult erővel folytatták feladataikat saját szolgálati területükön az MPE Országos Cigánymisszió egységes munkájában. Mert Isten is így akarta…  

P.R.

Fotó: Vári László és Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. április 24.
 • 2024. április 24. 09:00

  Esemény: PI -képzés Isten Királysága

  Helyszín: Verseny u. 7, Békés, Verseny u. 7, 5630 Magyarország


   

 • 2024. április 24. 17:00

  Esemény: Eleki házi csoport (Elek, Sport tér 8.)

  Helyszín:


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Bibliatanulmányozás Egerszalókon

  Helyszín: Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerbakta

  Helyszín: Egerbakta, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Nyírkáta

  Helyszín: Nyírkáta, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Nyírmihálydi

  Helyszín: Nyírmihálydi, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Szeged

  Helyszín: Szeged, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpelét

  Helyszín: Verpelét, 3351 Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolt

  Helyszín: Kompolt, Deák F. utca 2.


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Tarnabodon

  Helyszín: Tarnabod, Rákóczi u. 37.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések