enisiskolasleszek_2015_01

Ez év január 23-án a békési Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola játszóházat rendezett nagycsoportos óvodások és szüleik részére. Ez az esemény a Remény-Híd projekt „Én is iskolás leszek” program keretén belül valósult meg.

Zuborné Kalotai Andrea, Csökmei Mária, Kissné Fábián Éva és Lipcsei Jánosné, a leendő tanító nénik nagy szeretettel várták a gyerekeket, akik kipróbálhatták kézügyességüket. Nagy lelkesedéssel és némi szülői segítséggel készítettek csákót és fejpántot. Mindenki örömére még haza is lehetett vinni az elkészült „műalkotásokat”.

Ezt követően az apróságok vidám, ügyességi gyakorlatokat végeztek a fejlesztő szobában, a szülők pedig találkozhattak a leendő tanító nénikkel és az iskola vezetőivel.

Kellemes hangulatú, közvetlen beszélgetés alakult ki, melynek során minden kérdésre választ kaptak a vendégek. Megtudhatták például azt is, hogy az iskola vezetősége két kis létszámú osztályt kíván indítani. Ez azért lesz nagyon hasznos, mert így tudnak majd a gyerekekkel sokkal hatékonyabban, eredményesebben foglalkozni, több lehetőség adódik az egyéni fejlesztésre és a tehetséggondozásra. Örömmel fogadták azt a hírt is, hogy februárban és márciusban folytatódik ez a program, melynek során a gyerekek egy-egy játékos tanórán vehetnek részt.

Durkóné Illés Bernadett, az intézmény vezetője elmondta, hogy e közös foglalkozások célja az, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek az iskolához, így könnyebb lesz az átmenet az óvodából az iskolába. Bízunk benne, hogy az áprilisi beiratkozás során sokan fogják gyermekeiket a Reményhír Intézményre bízni.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 5.
 • 2023. december 5. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »