enisiskolasleszek_2015_01

Ez év január 23-án a békési Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola játszóházat rendezett nagycsoportos óvodások és szüleik részére. Ez az esemény a Remény-Híd projekt „Én is iskolás leszek” program keretén belül valósult meg.

Zuborné Kalotai Andrea, Csökmei Mária, Kissné Fábián Éva és Lipcsei Jánosné, a leendő tanító nénik nagy szeretettel várták a gyerekeket, akik kipróbálhatták kézügyességüket. Nagy lelkesedéssel és némi szülői segítséggel készítettek csákót és fejpántot. Mindenki örömére még haza is lehetett vinni az elkészült „műalkotásokat”.

Ezt követően az apróságok vidám, ügyességi gyakorlatokat végeztek a fejlesztő szobában, a szülők pedig találkozhattak a leendő tanító nénikkel és az iskola vezetőivel.

Kellemes hangulatú, közvetlen beszélgetés alakult ki, melynek során minden kérdésre választ kaptak a vendégek. Megtudhatták például azt is, hogy az iskola vezetősége két kis létszámú osztályt kíván indítani. Ez azért lesz nagyon hasznos, mert így tudnak majd a gyerekekkel sokkal hatékonyabban, eredményesebben foglalkozni, több lehetőség adódik az egyéni fejlesztésre és a tehetséggondozásra. Örömmel fogadták azt a hírt is, hogy februárban és márciusban folytatódik ez a program, melynek során a gyerekek egy-egy játékos tanórán vehetnek részt.

Durkóné Illés Bernadett, az intézmény vezetője elmondta, hogy e közös foglalkozások célja az, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek az iskolához, így könnyebb lesz az átmenet az óvodából az iskolába. Bízunk benne, hogy az áprilisi beiratkozás során sokan fogják gyermekeiket a Reményhír Intézményre bízni.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 31.
 • 2023. március 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2023. március 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2023. március 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2023. március 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2023. március 31. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2023. március 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »