erdeiovoda_2013_04

Az Emberi Erőforrás támogatáskezelő Nemzeti Tehetség programjának az óvodai tehetségépítő programok, erdei óvodai programok támogatása című pályázat ZÖLD KALANDTÚRA tehetséggondozó pályázat záró rendezvényére került sor 2013. november 12.-én, a békési Reményhír Intézmény Epreskerti óvodájában.

A Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodájában egy hetes tehetséggondozó erdei óvoda programja valósult meg, amely szakemberek bevonásával a gyerekeknek természet közeli ismeretszerzést biztosított, életkoruknak és érdeklődésüknek megfelelően. A program célja az óvodás korú gyermekek környezeti nevelése, a környezettudatos gondolkodás, magatartás és életvitel kialakítása volt.

A program öt napon át zajlott. Négy napot Dánfokon, majd egy napot Szarvason töltöttek a gyerekek. Itt az Arborétum megtekintése mellett lehetőségük nyílt hajókázásra a Katalin II. sétahajón.

A pályázat záró mozzanataként, egész napra szabadtéri játékok sokasága várta a gyerekeket. Légvárak, körhinta, valamint lovaglás, arcfestés és csillámtetoválást is szerepelt a programelemek kötött. Mindeközben lehetőség nyílt a gyerekek munkáiból készített kiállítás megtekintésére, valamint folyamatos vetítésen nézhették az érdeklődő szülők a programok fotóit.

A nap végén jelképesen átadták a ZÖLD KALANDTÚRA záró ajándékait minden gyermek számára. Közben a pavilonban korlátlanul fogyaszthatott mindenki az ízletes péksüteményből, és különböző innivalókkal hűsíthették magukat a Reményhír Intézmény óvodásai és hozzátartozóik.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »