„Ez a munka egy olyan küldetés, amely életeket formál és jobbá teszi a világot. Munkátoknak köszönhetően sok idős, beteg, elesett ember találja meg a reményt a kilátástalanságban, és sokan kapnak további esélyt a méltó életre” – hangzott el azon az ünnepségen, amelyen a Pünkösdi Cigánymisszió vezetése köszönte meg egész éves áldozatos munkáját a Segítő Szolgálat dolgozóinak. Az eseményen idén is átadták az Év gondozója és az Év dolgozója elismeréseket.

A misszió életében hagyomány, hogy a vezetőség ünnepi keretek között köszöni meg éves munkáját a Segítő Szolgálat dolgozóinak. A szolgálat jelenleg a békési központ irányítása alatt országszerte tizenkét vármegyében, tizenhat telephelyen biztosít szociális alapszolgáltatásokat.

Ti mindannyian tapasztaljátok, hogy milyen nehéz élethelyzetben vannak emberek, akikben gyakran a reménységnek a legkisebb lángja is csak pislákol. Az ellátottainknak ti viszont ott vagytok, ezért ők elmondhatják, hogy van, aki rám néz, aki segít, aki a reménységet megadja az életemnek” – fogalmazta meg Durkó Albert misszióvezető.

Kiss Szilvia a Segítő Szolgálat vezetője beszédében kiemelte, hogy az idei év kivételes volt számukra, tele kihívásokkal és változásokkal, de a munkatársak együttműködésének és szakmai hozzáállásának révén sikeresen helytálltak.

A feladat nagy, a munka sok, a bővülés folyamatos, ennek köszönhetően az ellátotti és dolgozói létszámunk is folyamatosan növekszik. A hatóságok által elvégzett ellenőrzéseken az idei évben is az nyert bizonyságot, hogy a munkát magas szakmai szinten, precízen, a jogszabályoknak való megfelelés mentén végezzük, az ellenőrzések eredményeire büszkék lehetünk” – emelte ki Kiss Szilvia.

A korábbi évekhez hasonlóan az ünnepségen elismerések átadására is sor került. Idén az Év dolgozója Szkrinyár Éva a miskolci telephely, az Év gondozója pedig Beri Judit az egri telephely munkatársa lett. Mindketten elmondták, hogy hivatásként tekintenek a feladatukra, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudják végezni a munkájukat.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 24.
 • 2024. június 24. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »