ketegyhaza-evangelizacio-2015-3.jpg

2015. január 9-én evangelizációs istentiszteletet tartott Péter Pál missziós munkatárs Kétegyházán. Az eseményre a kétegyházi Nagy Sándor utcai óvoda épületében került sor.

Az este központi témája az volt, hogyan nyilvánulhat meg életünkben Isten dicsősége. A szolgálatot végző munkatárs tudatosította a jelenlévőkkel, mennyire fontos részesülni ebben a dicsőségben. Majd a következő kérdést tette fel: vajon mennyire lesz életünk értéktelen, silány és erőltetett Isten dicsőségének hiányában? Péter Pál így folytatta a dicsőségről szóló üzenetet: az Úr dicsőségében részesülve alapvetően megváltozik az ember, érzelmeivel, gondolataival, cselekedeteivel együttesen. Megszűnik a régi énünk, egy új ember jön létre. Csak akkor válhatunk igazán hívőkké, jöhet létre bennünk az isteni természet, ha meglátjuk és megtapasztaljuk az Ő dicsőségét.

A fenti üzenete nagy hatással volt a jelenlévőkre. Mindannyian megvizsgálhatták, mennyire jellemző életükre az igazság keresése, a szeretet és a békességre való törekvés. Majd a valóságot összevetve az isteni természettel, levonható a végső tanulság: az Isten dicsősége híján élő ember valósággal megsemmisül.

Elmondható tehát, hogy ez az istentisztelet elérte célját, hiszen reményt keltett, felkeltette az Ő dicsősége iránti vágyakozást. S bár tudjuk, Ő olyannak fogad el minket, amilyenek vagyunk, mégis szükségünk van a változásra, hogy mind jobban hasonlítsunk az Ő képére. Ez csakis az Isten dicsőségében való részesülés révén lehetséges.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
20210726_084803
A szív ereje

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA kérés érkezett, miszerint egy környékbeli férfi egészségromlása miatt állás és lakhatásiproblémával küzd.Szervezés és az összefogás eredményei:Egy helybéli lakos azonnali segítséggel ajánlott fel állást, majd a

Elolvasom »
20210726_084803
A célunk, segíteni!

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA beérkező kérelmek körültekintő feldolgozása után, néhány esetben családlátogatással egybekötve is kerülhetnek teljesítésre a kérések. A családok meglátogatása bizalmi alapon történik,

Elolvasom »