A Kormány a „Felzárkózó települések” hosszú távú programjának értelmében célzott programmal szükséges segíteni az ország 300 leghátrányosabb helyzetű települését.

A „Felzárkózó települések” hosszú távú programjának célja a lakosság helyzetének javítását szolgáló fejlesztési munkához szükséges szakmai tudás és támogatások, szolgáltatások biztosítása, ezek beépítése a helyi települési, járási és térségi szintű közigazgatási rendszerbe és közösségi folyamatokba, s ezen belül egyes tevékenységei a nehéz helyzetben lévő, elszigetelt településeken található önkormányzatok stabil, kiegyensúlyozott működésének kialakítására irányulnak.

A Heves megyei Kömlőn a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió (MPE OCM) valósítja meg 2020. július 1-jétől a „Jelenlét” szakmai módszertannal támogatott programot. A Cigánymisszió küldetésével és célkitűzéseivel teljes mértékben összhangban áll a települési jelenlét, a hátrányos helyzetűek helyi támogatása. Szakmai tervünk alapja, hogy reménységet, feltétel nélküli elfogadást, szeretetet és ezekre épülő fejlesztő programokat, támogatást közvetítsünk az élet minden területén, „a fogantatástól a foglalkoztatásig”.

A beavatkozás alapja a folyamatos szakmai jelenlét, a célterületen zajló aktív, állandó szociális munka, valamint a helyi közösség minél teljesebb bevonása a fejlesztési folyamatokba.

Szeptember 1-jétől aktív jelenlétünk várható a településen. Szeretnénk a település lakosait megismerni, közösséget építeni, illetve segítséget nyújtani a mindennapokban.

Pappné Bencsik Diána

pappne-bencsik-dianaSzakmai vezetőként veszek részt a Jelenlét Programban, mint a Cigánymisszió munkatársa. 2012-ben végeztem mint szociálpedagógus az egri Eszterházy Károly Főiskolán. Dolgoztam családsegítőként, és önkormányzati alkalmazottként, mint igazgatási előadó és anyakönyvvezető. 2001-től vagyok férjnél, három fiúgyermekünk van. Nagyon hálás vagyok Istennek a családomért, és azért, hogy szakmailag is részt vehetek ebben a programban, és mindazt továbbadhatom, amit megtanultam, illetve megéltem, megtapasztaltam az életem folyamán, mint aki büszke arra, hogy a társadalom értékes roma tagja lehet.

Abdul Ádám

abdul-adamSzociális segítőként szeretnék olyan kapcsolatot kialakítani a település lakóival, ami lehetővé teszi, hogy együtt találjuk meg és oldjuk meg a településen jelen lévő kihívásokat, problémákat. Hiszem, hogy minden ember érték, mindenki tele van Isten adta ajándékokkal és tehetséggel. Szeretnénk elérni, hogy a program segítsen a Kömlőn élőknek kibontakoztatni tehetségüket és kiszélesítse az előttük levő lehetőségek körét. Feleségemmel 4 gyermekünk van, Barnabás, Petra, Aisa és Nadin. Tanulmányaimat a Corvinus Egyetemen végeztem, idén pedig teológiai tanulmányaimat kezdem.


Forrás: Kömlő Népe (A Kömlő Népe Alapítvány kuratóriumának kiadványa, VI. évfolyam 3. szám, 2020. augusztus)


Adamik László

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 24.
 • 2024. június 24. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »