Iskolánk ebben az évben is csatlakozott a Fenntarthatósági témahéthez, ezen belül a Föld napjára is megemlékeztünk.

Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjává” nyilvánította.

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Iskolánkban minden évben tartalmas programot szervezünk ezen a napon. Így volt ez az idén is. A gyerekek videófilmet néztek meg a szelektív hulladékgyűjtésről, az ökológiai lábnyomról, arról beszélgettek, hogy ők mit tehetnek a Föld megóvásáért. Emellett játékos feladatokat oldottak meg, plakátot készítettek és rajzkiállítást rendeztek.

Reményeink szerint tanítványaink a mindennapokban is tudatosan tesznek majd azért, hogy megóvják természeti környezetünket.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-komlo-20220122
Fontos, hogy támogassuk egymást

Komlói SZERETETPONTUNK bútor és gázkészülék adományokkal segítette a rászorulókat Nagyharsányban. Ezúton is köszönjük az adományozóknak, hogy felajánlásaikkal segítették a nehéz sorsú családokat! Major

Elolvasom »
segitokezahajlektalanokfele_2022_02
Segítő kéz a hajléktalanoknak

Akárcsak korábban mindenkor, idén is nagy örömmel fogadták a HajdúhadháziSZERETETPONT által összegyűjtött adományokat az elesettek. A közelmúltbanmegrendezett akció keretében tíz zsáknyi adományt sikerült

Elolvasom »