Élet-reményátadás a menekültek között címmel tartottak interaktív foglalkozást szakembereknek és a menekültekkel dolgozó pedagógusoknak a MPE OCM békési központjában.

A Productivus Képzési Kft. szervezésében zajló program a Samaritan’s Purse menekültügyi projekttámogatásnak köszönhetően valósult meg, a mostani alkalom „A kríziskezelés és életrendezés holisztikus gyakorlata”  című szakmai tréningsorozat második alkalma volt.  Az előadást Kerekes Szabolcs tréner, a Barnabás Csoport Misszió munkatársa, a Rákospalotai Javító Nevelő Intézet lelkésze tartotta, aki kiemelt szerepet szentelt a reménység témakörének.  A résztvevők olyan kérdésekre is keresték a választ, hogy miért kiemelten fontos a reménység a menekültek életében, hogyan lehet ezt felcsillantani, és megtartani a nehéz helyzetbe került családoknál. A misszió a háború kitörése óta támogatja az Ukrajnából hazánkba érkezett embereket, és fontos szerepet szentel a lelki- és szellemi életük fejlődésének, a gyermekek oktatásának is.

A Biblia szerint, amit életből magunkkal viszünk az örökkévalóságba a hit, a remény és a szeretet, ezeket az életünk örömei és nehézségei egyaránt formálják bennünk. Sajnos a média gyakran torz képet mutat ezekről az értékekről, de nekünk mégis ragaszkodni kell hozzá” – hangzott el a foglalkozáson.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 24.
 • 2024. június 24. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »