Október a szépkorúak hónapja, ezért hagyománnyá vált, hogy minden évben szervezünk egy kis ünnepséget ellátottaink számára. Az idei évben az MPE OCM Segítő Szolgálatának pécsi telephelyén ez a rendezvény november elejére került át. A helyszín a korábbiakhoz hasonlóan a Szeretetvár gyülekezet épülete volt. Az alkalmat délután kettő órára terveztük, amikor ezen még ellátottaink aktívan részt tudnak venni.

Közel negyven gondozott jött el, a munkatársakkal együtt mintegy hatvanan voltunk jelen. Vendégeinknek helyben készítettünk teát, friss szendvicsekkel és aprósüteménnyel is kedveskedtünk nekik.

A pécsi telephely vezetője, Kórászné Rózsa köszöntőjével, valamint az intézményvezető kedves levelének felolvasásával indult a program. A narrátori feladatokat az egyik „irodista” kolléga, Bódis Livi vállalta el, aki nagyon kedvesen vezette le, és ügyesen fogta össze a rendezvény egészét. A műsort igyekeztünk változatossá tenni. A folytatásban a főállású munkatársak közösen énekeltek. Az ének szövegét ki is vetítettük, így az idősek is bekapcsolódtak a éneklésbe.

Ezt követően Rihmer Józsi bácsi, a legidősebb ellátottunk tartott egy rövidebb élménybeszámolót, ez nem ment neki könnyen, mert ő inkább hosszan szeret mesélni. Két munkatársunk felolvasott egy-egy verset, az idősek közül is többen szavaltak. Egyikük a saját versét mondta el. Legidősebb társadalmi gondozónk, Molnár Hajni néni egy tanulságos történettel ajándékozott meg bennünket. Egyik ellátottunk, Garai Istvánné, Kati néni éppen akkor ünnepelte születésnapját, ezért ott közösen felköszöntöttük.

Kórászné Rózsa telephelyvezető egy kis humoros előadással készült erre az alkalomra. Zárásként egy dallal készültünk, melyet mi, a munkatársak Major Robi vezetésével és gitárkíséretével adtunk elő. A műsor közben többen kedvet kaptak a spontán versmondásra. Az ünnepség végén biztosítottunk időt és lehetőséget, hogy a gondozottak egymással és gondozóikkal is kötetlenül beszélgethessenek.

Megjegyzendő, hogy a legtöbb szervezést időseink helyszínre, illetve haza szállítása jelentette, hiszen ezt mindenki igényli. Ebben a jogosítvánnyal és autóval rendelkező munkatársak tudtak sokat segíteni.

Az összejövetelt imádsággal zártuk, amit az ellátottakkal közösen mondtunk el.

Hála Istennek, igen jó hangulatban telt ez az őszi rendezvényünk is.

Major Róbertné

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések