alsozsolca20190209_01

Február 9-én immár negyedik alkalommal került sor a Protestáns Cigánymissziók Fórumának (PCF) közös szervezésében megvalósuló Protestáns Cigánymissziós Konferenciára Alsózsolcán, a helyi metodista templomban.

Újonnan épített komplexum nyújtott méltó otthont, a nem oly régen indult kezdeményezésnek, hogy a protestáns felekezetek cigánymissziós tevékenysége során Krisztusra talált roma testvéreink közösen adhassanak hálát Isten megmentő kegyelméért. Ezzel mintegy ők is részt vesznek, szellemi értelemben, Isten egyházának építésében, rombolva az elválasztó falakat egymás között és a többségi társadalom és a cigányság között.

Az eseményen felszólalt Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkár asszony, többek között. „Máshol nem lehet érezni ezt az összetartozást!”- mondta.

Az igehirdetés szolgálatát Balogh Róbert jánoshalmi református lelkipásztor végezte, a 100. zsoltár negyedik versének alapján. „Menjetek be kapuin hálaadással…” amit kis csoportokban imádkozva gyakoroltak is testvéreink. Ezúton is köszönjük az alsózsolcai metodista gyülekezet zenekarának a szolgálatot, hogy énekelésükkel és hangszeres játékokkal megfelelő aláfestés adtak a jelenlévők hálaadásának!

Helyt kapott még a görögszállási és nyírtelki evangélikus, a tatárszentgyörgyi baptista, a nyírvasvári pünkösdi, a konyári református, és ha már helyben voltunk, az alsózsolcai metodista cigány gyülekezetek bemutatkozása. Délután a jó szokássá vált bizonyságtételek hangzottak el felekezetenként, hírt adva Isten életeket átformáló hatalmáról.

Kurdi Zoltán záró imádságában hálát adott, hogy mi így együtt Krisztus teste vagyunk, és valóban, kicsi és nagy, cigány és magyar, férfi és nő, nemes és nemtelen, mindannyian hit által ebbe a szellemi közösségbe tartozhatunk. Hála érte Istennek!

Fotók: Vargosz

Az eseményt támogatta: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

emet_logo

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »