alsozsolca20190209_01

Február 9-én immár negyedik alkalommal került sor a Protestáns Cigánymissziók Fórumának (PCF) közös szervezésében megvalósuló Protestáns Cigánymissziós Konferenciára Alsózsolcán, a helyi metodista templomban.

Újonnan épített komplexum nyújtott méltó otthont, a nem oly régen indult kezdeményezésnek, hogy a protestáns felekezetek cigánymissziós tevékenysége során Krisztusra talált roma testvéreink közösen adhassanak hálát Isten megmentő kegyelméért. Ezzel mintegy ők is részt vesznek, szellemi értelemben, Isten egyházának építésében, rombolva az elválasztó falakat egymás között és a többségi társadalom és a cigányság között.

Az eseményen felszólalt Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkár asszony, többek között. „Máshol nem lehet érezni ezt az összetartozást!”- mondta.

Az igehirdetés szolgálatát Balogh Róbert jánoshalmi református lelkipásztor végezte, a 100. zsoltár negyedik versének alapján. „Menjetek be kapuin hálaadással…” amit kis csoportokban imádkozva gyakoroltak is testvéreink. Ezúton is köszönjük az alsózsolcai metodista gyülekezet zenekarának a szolgálatot, hogy énekelésükkel és hangszeres játékokkal megfelelő aláfestés adtak a jelenlévők hálaadásának!

Helyt kapott még a görögszállási és nyírtelki evangélikus, a tatárszentgyörgyi baptista, a nyírvasvári pünkösdi, a konyári református, és ha már helyben voltunk, az alsózsolcai metodista cigány gyülekezetek bemutatkozása. Délután a jó szokássá vált bizonyságtételek hangzottak el felekezetenként, hírt adva Isten életeket átformáló hatalmáról.

Kurdi Zoltán záró imádságában hálát adott, hogy mi így együtt Krisztus teste vagyunk, és valóban, kicsi és nagy, cigány és magyar, férfi és nő, nemes és nemtelen, mindannyian hit által ebbe a szellemi közösségbe tartozhatunk. Hála érte Istennek!

Fotók: Vargosz

Az eseményt támogatta: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

emet_logo

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »