Az idősek világnapja alkalmából, 2013. október 1-én, lehetőség nyílt arra Pécsett, hogy a helyi arborétumban, a pécsi Pintér-kertben tehessünk egy látogatást az ellátottainkkal. Sokan az egészségi állapotukra tekintettel nem vállalták a sétát a hegyoldalban. Többen a változó időjárásra hivatkozva nem tudtak eljönni. Az arborétum szervezésének köszönhetően egy idegenvezetővel mehetett körbe a csoport.

Ahogy a rendezvényeinken mindig, az ellátottainkat oda-majd haza szállítjuk, előre egyeztetett módon. Ezt a pluszszolgáltatást igénybe is szokták venni, mert a legtöbbjüknek komoly gondot okozna Pécsen belül a helyszínre jutás.

Bár az idő hűvös volt, de jól felöltözve kellemes sétát tehettünk. Kiderült számunkra, hogy az arborétumban a világ minden tájáról: Amerikából, Ázsiából is telepítettek be növényeket. Az elfáradt idősek a kertben elhelyezett padokon pihenhettek, leülve hallgathatták az érdekességeket a növényekről. Egy kis halastó is fogadott minket a kertben.

Gondozottjainkat természetesen munkatársaink kísérték, megelőzve az esetleges problémákat. Egyik 80 év feletti ellátottunk félúton felfelé menet megérezte, hogy nem tud tovább menni, így visszakísértem a bejárathoz. Örültem, hogy nem kudarcként élte meg, és nagyon hálás volt a sétáért. Bár nem nagyszámú ellátott-csoportot sikerült megmozgatnunk, de jól szervezett, sikeres alkalmunk volt, ahol mindenki jól érezte magát.

Major Róbertné

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »