inarcserzes20131121_01

A régi kínai kultúrában a nyelv kinyújtása meglepődöttséget, a tapsikolás aggodalmat vagy csalódást, a kikerekedett szem pedig azt jelentette, hogy gazdája mérges lett. Mennyire más jelentése, tartalma van manapság ezeknek az arckifejezéseknek. Csupán ebből is látható, milyen változékonyak, mulandóak pillanatnyi érzéseink, érzelmeink. Az inárcsi FÉK Klubban, november 15-én, közösen megállapítottuk, hogy vannak rossz, semleges és jó érzéseink. Ez így természetes, ettől kerek egész a világ. De életünket az érzelmeink ingoványos talajára alapozni, még ha kellemesek is, bölcstelen dolog.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »