inarcsbarat20131017_01

„Ha igazi barátokat akarsz, igazi baráttá kell válnod!” Ebben a mondatban foglalható össze mind az, ami az inárcsi FÉK Klubon, október 11-én elhangzott. Barátságra mindannyian vágyunk, de nem mindegy, hogy magunkban hogyan határozzuk meg a barát fogalmát. Milyen alapokra épültek barátságaink? Mit várunk el egy baráttól? Mit adunk mi valakinek, a barátságáért cserébe?

Haver, span, tesó – ez csak néhány manapság divatos szó, ami rokon értelmű a barátság kifejezéssel. Nem az a fontos, hogy hogyan nevezzük, az számít, hogy ne váljanak felszínessé és semmitmondóvá kapcsolataink.

F. A.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »