irodalmi_eloadasok_idoseknappaliellatoja_2015_01

Az MPE OCM Segítő Szolgálatának nappali ellátójába már negyedik alkalommal jut el Szeverényi Barnabás magyar szakos tanár, Békés város díjazottja. Barnabás a szép korúak részére minden alkalommal egy irodalmi csokorral kedveskedik.

Szeverényi Barnabás elmondta, hogy nagyon szeret ellátogatni az MPE OCM Idősek nappali ellátójába, Békésen a Petőfi utca 56 számba.

– Ilyenkor újra érzem azt, hogy valóban nincsenek véletlenek. Hálás vagyok, hogy megadatik nekem ez az élmény, amikor megélem azt, hogy milyen figyelemmel, szeretettel fogadják be az irodalmat ezek az idős, sokat tapasztalt, aranyos nénik. Már az első alkalommal, amikor még csak ismerkedtünk – de azért elhangzott néhány meleg szívű Dsida vers is – a tekinteteket látva tudtam, hogy ide biztosan többször is el fogok jönni. Így is lett. Karácsony előtt került sor a legközelebbi találkozásra. Ekkor természetesen az ünnephez illő verseket hoztam Ady, Kosztolányi, Wass Albert, Babits tollából. A következő alkalommal Tömörkény novellákat olvastam fel, úgy láttam ezek is nagyon tetszettek.

Szeverényi Barnabás előadása vegyes érzelmeket vált ki az idős hallgatóságában ilyenkor nagyon sokat mosolyognak, de könnyek is csillantak a szemekben. A legutóbbi alkalommal „csak” a könnyek maradtak, amikor néhány örök érvényű, szenvedéssel, hittel, reménnyel és szeretettel teli Reményik Sándor verset olvasott fel az előadó. Ettől a szívéhhez nagyon közel álló költőtől idéz néhány sort, amelyet szeretné, ha a további látogatásait is meghatározná, fogalmazott Szeverényi Barnabás irodalmár.

Legyek a drót, min üzenet megy végig

És cseréljenek ki, ha elszakadtam.

Sok lélek alatt legyek a tutaj,

Egyszerű, durván összerótt ladik,

Mit tengerbe visznek mély folyók.

Legyek a hegedű, mely végtelenbe sír,

Míg le nem teszi a művész a vonót.

L.Gy.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-hajduhadhaz-20211129_03
Adni jó!

A Hajdúhadházi SZERETETPONT nagy örömmel és összefogással támogatja a rászoruló családokat. Minden egyes jótékonykodásban örömmel vesznek részt, mert tudják az Isten igéje alapján,

Elolvasom »
pcsz-zakanyszek-20211027
Jó helyen, jó időben

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának Zákányszéki SZERETETPONTJA megoldja! Egy idős néni felkereste a zákányszéki kirendeltséget ezzel a kéréssel: “Segítséget szeretnék kérni, sajnos egyedül élek

Elolvasom »