jobbadni20170105_01

December 16-án a Reményhír Intézmény Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvada, iskolás korú diákjainak szervezte meg a Cigánymisszió hagyományszerű, évvégi Tini napját. Karácsony közeledtével a missziós évfolyamfelelősök jótékonysági akciót hírdettek meg az egész iskolában. Úgy nevezett „szeretetcsomagokat” készítettek a gyerekek, osztályonként, hasonló korban lévő rászoruló társaiknak, amit a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata segített eljuttatni a megfelelő helyekre. „Jobb adni, mint kapni” volt a jelmondatunk a gyűjtés során és a gyerekek példaértékű, lelkes hozzáállása mutatta meg a legjobban, hogy a szívükkel éreztek rá a bibliai idézet igazi jelentésére.

Jobb adni, mint kapni. Ugyanezt a mottót kapta és vitte tovább a decemberi Tini nap is. A gyerekek a délelőtt során, missziós évfolyamfelelőseikkel együtt, játszottak és különböző érdekes feladatokat oldottak meg évfolyamonkénti bontásban. Majd együtt átvonultak a Kecskeméti Gábor Kultúrális Központ színház termébe, ahol közös éneklésben és bibliai alapú, nekik szóló tanításban vettek részt.

Külön értéke volt a napnak, ahogy a finn missziós házaspár nő tagjának, Pirjo-Riitta Törmänen-nek gondolatait hallgathattuk. Elbeszélésében egy misszionárius házaspár története elevenedett meg előttünk, akik hazájuktól távol, idegen országban teljesítettek szolgálatot. A történet szereplői nem igazán találták a közös hangot a helyiekkel, amit egy konfliktus csak tovább erősített. A helyi lakosok közül néhányan lopni kezdték a misszionáriusok gyümölcsös kertjét. A házaspár férfi tagja különösen neheztelt a tolvajokra, mikor is Isten szólt hozzá: „Ha meg mered osztani a javaidat, én be fogom tölteni a szükségeidet.” A haragját letéve, újra szeretettel tudott nézni új hazájuk lakóira. Ennek az lett az áldásos következménye, hogy sokan ismerték meg rajta keresztül Jézus Krisztus szeretetét.

Reményünk, hitünk és legfőbb vágyunk, hogy az egész iskola megismerje Jézus szeretetét és a Tini napok ezt a célt szolgálhassák!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »