komlo-adomanyok-20201026_05

Október elejétől egy aktív közreműködés kezdődött az Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának Verpeléti SZERETETPONTJA és a Kömlő településen nemrégiben indult Jelenlét program között.

A Verpeléti SZERETETPONTOT széles körben ismerik környezetükben, és sok felajánlás is érkezik hozzájuk bútor, ruha, és egyéb használati eszközök illetve élelmiszer formájában.

A kömlői „Jelenlét” munkacsoport vezetője, Pappné Bencsik Diána jelezte számunkra, hogy hatalmas a nélkülözés a településen egyes roma családokban, és segítségünket kérte. Mivel a SZERETETPONTHOZ három felajánló is érkezett ebben az időben, akik több bútort (szekrények, ágyak, asztalok, székek, fotelek) is felajánlottak, az egyeztetések után el is kezdődött a szállítmányozási munka. A kisebb-nagyobb bútorokat 4 fordulóval tudtuk elszállítani, a Kömlői Jelenlétpont raktárába, amit sikerült is megtölteni.

Ekkorra már egy előzetes felmérést készítettek az ottani munkatársak, Pappné Bencsik Diána és Abdul Ádám, hogy kik a legrászorultabbak. A helyi önkormányzat vállalta, hogy segítenek a családokhoz eljuttatni a bútorokat a Jelenlétpont raktárából. Segítségüket ezúton is köszönjük. Összesen hét családnak sikerült segíteni ezzel az összefogással, akik nagyon hálásak az eljuttatott adományokért. A jövőben ruha adományokat tervezünk Kömlőre szállítani, tehát folytatódni fog a közös munka, arról is tudósítunk majd a jövőben.

Papp Zoltán

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »