Az Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió június 12-én, pénteken délután evangelizációt tartott Kevermesen, a Milleneum téren. Ebben a kora nyári kellemes időben mintegy negyvenöten hallgatták a bibliai történeteket és az énekeket, de jó néhány kíváncsiskodó is megfordult a téren. Az igehirdetést Péter Pál, az MPE Országos Cigánymisszió Zákányszéki Gyülekezetének lelkipásztora tartotta.  Kis István és a békési Kegyelem Gyülekezetből páran pedig dicséreteket énekeltek, zenével szolgáltak. Péter Pál missziós munkatárs elmondta, hogy ott és akkor, azon a napon és azon az alkalmon is keresi Jézus az embereket, mert szereti őket, és örök élettel kívánja őket megajándékozni.

A jelen helyzetben is megragadható Jézusban az örök élet. Kapaszkodj hát Ő belé, mint ahogy a beteg asszony megérintette Jézus ruháját, bízva abban, hogy meggyógyul (Márk evangéliuma 5: 25-29). De ki tudom – e nyújtani a kezem érte? Vagy sorvadt a karom, és képtelen erre?  Péter Pál beszélt arról is, hogy melyek azok a bűnök, amelyek képtelenné teszik az embert, hogy Isten felé megnyíljon. De biztatott mindenkit, hogy Jézusnál ez sem jelent akadályt. Ő a béna kezű emberhez is így szólt: „Nyújtsd ki a kezedet!” (Lukács 6:10). Azt fogod tapasztalni, hogy meggyógyultál. 

Ez a nap minden jelenlévő számára nagy lehetőséget jelentett, hogy megváltozzon az élete, és megerősödjön Istenben. Reméljük, hogy az emberek szemében valami új fény csillan fel, bizonyítva, hogy a szívekben is új remény támad.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések