„Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok:

csak azok lesznek igazán boldogok,

akik keresték és megtalálták

hogyan lehet másokat szolgálni.”

                   (Albert Schweitzer)

Minden év november 12-én a Szociális Munka Világnapja alkalmából a szociális területen dolgozó szakembereknek mondunk köszönetet, akik elhivatottsággal, felelősségteljesen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat az elesettekért, a kirekesztettekért, valamint a támogatásra és segítségre szorulókért.

Empátia, emberség, együttérzés, és szeretet nélkül lehetetlen a szociális területen lévő segítő munkát végezni. Manapság az emberek túlhajszoltak, elfoglaltak, és idős, beteg hozzátartozóikról elfeledkeznek, kevésbé törődnek velük. Ilyenkor a szociális szakembereknek kell helyt állniuk, fel kell venniük a versenyt az elmagányosodással. Segíteni, gondoskodni és igazi emberi kapcsolatokat kell építeni, ami a megértésen, a türelmen, az odaadáson és a szereteten alapszik. Segíteni másokon.

Az MPE OCM Segítő Szolgálat gondozóinak, szociális munkatársainak hivatásuk a segítés, mások szolgálata. Ez a munka egyben egy gyönyörű hivatás is. Segítő hivatás. Adottságokat, készségeket, szakmai felkészültséget, belső tartást, hivatástudatot, áldozatkészséget, és önfeláldozást igényel. A legnemesebb szolgálat, amit ember végezhet. Ők azok, akik annyi figyelmet és törődést szentelnek másoknak, szintén megérdemlik ugyanazt az odafigyelést. Ezért Őszinte megbecsülésünket, köszönetünket fejezzük ki a mai napon is, a „Szociális munka napja” alkalmából részükre, akik nap, mint nap hittel és meggyőződéssel azon fáradnak, hogy rászoruló ellátottjainknak, az emberi méltóságukat tiszteletben tartva megadják a tőlük telhető legtöbb segítséget. Tisztelet és elismerés számukra!

Kívánok minden szociális területen dolgozónak, munkatársamnak sok erőt, jó egészséget és további sikereket munkájukhoz és magánéletükhöz egyaránt.

Fazekas Hajnalka

intézményvezető

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »