Kotajbemerites20120707

Az MPE Országos Cigánymisszió Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is jelen van. A közelmúltban Kótajon 45 roma döntött úgy, hogy bemerítkezik, szövetséget köt Istennel és a Biblia tanításai, alapelvei szerint éli tovább az életét. Az ünnepi alkalmon több száz érdeklődő vett részt és kísérte figyelemmel az eseményeket.

A 45 személy alámerítésében négy lelkipásztor vett részt, a misszió vezetője Durkó Albert és három misszióvezető helyettes: Szentesi Zoltán, Fábián Márk Tamás és Berki András. Kótajon és környékén Rézműves Mihály misszióvezető helyettes végzi a lelkipásztori szolgálatot, aki örömmel számolt be a romák megtérésének, életük megváltozásának tényéről.

„Isten Igéje által térnek meg a romák.  Amikor egy roma ember megtér, onnantól kezdve van értelme az életének, van igazi élet a családban, a társadalomban. Tudja, hogyan kell viselkednie, hogyan kell a társadalomba beilleszkednie”, tolmácsolta az MPE Országos Cigánymisszió meggyőződését a misszióvezető helyettes.

Rézműves Mihály szerint a kereszténnyé lett, megtért romák körül eltűnnek a társadalmi konfliktusok, pozitív irányba változik az életük.

– Amikor 1996-ban Durkó Albert misszióvezető eljött Kántorjánosiba, megértettem mit jelent a reménység szó, amely missziónk jelszava. Én is ezt a reménységet akarom a romák felé tolmácsolni. Ez a reménység ébresztette fel a népeket és ébreszti fel a romákat is. Ha valakinek a szívébe költözik a reménység, látszik a változás az életében. Fontossá válik a társadalom, az iskoláztatás, a tanulás. Egyes településen belül azt észleljük, hogy eltűnnek a társadalmi konfliktusok, amikor megtérnek a romák. Amikor egy megtért család gyermeke iskolába kerül, úgy megy az iskolába, hogy látszik rajta a keresztény háttér, kevesebb probléma van vele. A kótaji gyülekezeten keresztül több éve kezdtük el a szolgálatot a környező településeken, így Paszabon, Ibrányban, Rohodon és Demecserben. Ezekről a településekről vannak a bemerítkezők is. Feleségemmel Budapestről jövünk le minden hétvégén és teszünk egy missziós körutat. Budapesten szeretnénk indítani a missziós munkát, ima és házi csoportot. Ha Isten is úgy akarja, alakulni fog egy gyülekezet is.

Arra a kérdésre, hogy minek köszönhető, hogy az emberek tömegesen döntenek Krisztus mellett és szánják el magukat a változásra, Rézműves Mihály azt válaszolta:

– Az emberekben a változást Isten hozza meg. Nem én, mint lelkipásztor, nem mi emberek, hanem maga a Názáreti Jézus. A kívülálló emberek figyelnek minket és látják a változást az életünkben és ez ad nekik is reménységet, hogy az ő életük is megváltozhat. Ebben a válságos időszakban az embereknek szükségük van kapaszkodókra. Az én vágyam az, hogy a romák ne emberekbe, ne a társadalomba kapaszkodjanak, hanem egyedül Istenbe, aki elhozza az igazi áttörést az életükbe. Nagy örömünkre szolgál, hogy szemtanúi lehettünk most 45 ember bemerítésének, az ő elköteleződésüknek az igazság útján.

P. R.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »