A nemrégiben megjelenő sajtóhírek kapcsán tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziónak az említett Segítő Szolgálatban érintettsége nincs, két külön szervezetről van szó. Az MPE OCM Segítő Szolgálata és a szóban forgó Segítő Szolgálat két különálló szervezet.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió belső egyházi jogi személy, amelynek alapítója a Magyar Pünkösdi Egyház, és saját Szervezeti és Működési Szabályzat szerint önállóan működik. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió alapította meg azt a Segítő Szolgálatot, amelynek székhelye 5630 Békés, Petőfi u. 56., képviselője Durkó Albert Zoltán misszióvezető.

Ugyanezen a néven a Magyar Pünkösdi Egyház intézményeként is működik Segítő Szolgálat, amelynek székhelye 1143 Budapest, Gizella út 37., képviselője Dudás Dávid Zoltán.

A két különböző Segítő Szolgálat adatait a Magyar Pünkösdi Egyház Alapszabályának 5. számú melléklete tartalmazza.

Biztosítjuk ellátottjainkat és partnereinket, hogy a két Segítő Szolgálat fenntartói és tevékenységi köre, működése teljes mértékben elkülönülnek egymástól. A Magyar Pünkösdi Egyház honlapján, nyilvánosan megtalálható a szervezeti felépítést bemutató ábra, amely tartalmazza a két különböző Segítő Szolgálat elhelyezkedését.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »