Május 23-án, az MPE OCM Segítőszolgálat Pécsi Telephelye Nagyharsányban rendezett „Ki mit tud?” délutánt a gondozottak számára, hiszen az idősek szeretik a közösségi alkalmakat. Ők maguk igényelték újra a közös programot. Mivel Pécs környékén több kisebb településen vannak ellátottaink, így voltak résztvevők Oldról, Siklósról, Alsószentmártonból, Siklósnagyfaluról, Drávapiskiből, és természetesen a házigazda faluból, Nagyharsányból is.

A munkatársak az utazást jól megszervezték, Drávapiski település biztosította erre a célra a falubuszát.

Ezen alkalmak egyik fontos szempontja az idősek számára, hogy a munkatársak közösen főznek nekik házias ízekkel. Sőt, külön kérésre még „cigány kenyeret”, azaz punyát is készítettek. Nagyon ízletes volt az étel, vegyes pörkölt és babgulyás, amit üstben a szabadban főztek meg.

A „Ki mit tud?” délután 14 órakor kezdődött, és az ellátottak olyan jól érezték magukat, hogy este 7 órakor mentek csak haza. A műsorszámok között vers, furulya, sőt még színdarab is volt. Továbbá egy leendő gondozó fantasztikus énekhanggal egy népdal feldolgozással kápráztatta el a zsűrit, amit a pécsi irodai dolgozói alkottak.

Az ottani csoportvezető elmondta, hogy sajnos betegség miatt többen nem tudtak eljönni, többen visszamondták a fellépést is. Minden fellépő díjat kapott a pécsi telephely támogatásával. A fellépő idősek örültek a szereplésnek, és még oklevelet és ajándékot is kaptak.

Nagyon jó visszajelzések érkeztek, sőt már kérdezik a következő program lehetőséget.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »