adomany anitanak

„Mivel én vagyok Urad, Istened, aki jobb kezedet fogom, és aki ezt mondom néked: Ne félj, én megsegítelek!” (Ézs 41,13)

„Megható segítségkérő levelet kaptunk a napokban” – mondta Durkó Albert a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetője. Egy miaszténia grávisz betegségben szenvedő három gyermekes édesanya írt mindennapi küzdelmeiről. Anita már kisgyermek kora óta szenved ettől a betegségtől, a legalapvetőbb feladatait is nagy küzdelmek árán tudta csak ellátni, ma pedig már legkisebb gyermekét még az óvodába sem tudja elvinni.

De mi is az a miaszténia grávisz?

„A miaszténia grávisz olyan súlyos izomgyengeséggel, az izmok kóros fáradékonyságával jellemzett betegség, amely autoimmun okok miatt alakul ki. Lényege, hogy az idegek és az izmok közti ingerületátviteli kapcsolat károsodik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ingerület az idegekről nem kerül át az izmokra, vagyis nem képesek utóbbiakat működésbe hozni, így izomgyengeség alakul ki.”

Durkó Albert misszióvezető a megkeresésre reagálva, magánszemélyek segítségét kérte, hogy adományaikkal támogassák egy elektromos tricikli megvásárlását Anita számára. Az összefogásra való felhívásra többen is jelentkeztek, így rövid időn belül lehetőség nyílt a közlekedést elősegítő jármű megvásárlására.

A Lelkész többek között beszélt arról is, hogy az európai cigányság egészségügyi állapota, rendkívül aggasztó. A magyar cigányok a magyarországi átlagéletkornál tíz évvel korábban halnak meg, az európai átlag életkortól pedig húsz évvel hamarabb. A helyzet kialakulása nem csak a cigányok szegénységével függ össze, hanem az egészségtelen életmódjukkal is. A probléma komplex, ezért azt komplexen is kell kezelni. Ennek érdekében a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió több kezdeményezést is útjára indít.

Surman László

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. június 5.
 • 2023. június 5. 18:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. június 5. 19:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. június 5. 19:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. június 5. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. június 5. 19:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. június 5. 19:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Határok nélkül Mátészalkán

Több mint félezer résztvevővel rendezték meg Mátészalkán az l. Kárpát-medencei Cigánymissziós Konferenciát. A Pünkösdi Cigánymisszió kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartja a Kárpát-medencében élő

Elolvasom »
Isten tervei a cigánysággal

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »