Auschwitz sínek hó

Az ENSZ Közgyűlése 2005-ben egyhangú határozatával az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját, január 27-ét, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította. A holokauszt áldozatai között sok roma is van, akiknek a leszármazottjai között többen Békés városában élnek. Ezért is fontos, hogy roma közösségünkben erősödjön az az értékrend, amely az emberi jogok tiszteletén alapszik.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió erkölcsi feladatának érzi az áldozatokról való megemlékezést, ezért a Cigány Módszertani és Kutató Központtal közösen, 2022. január 27-én 13 órai kezdettel a Békés, Soványhát utca 11. szám alatti Csillag Szolgáltató Pontban emléknapot szervezünk. Az emléknapon több zsidó származású roma ember vesz részt. Köszöntő beszédet mond Szabó Gábor, a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az emléknap kapcsán történelmi áttekintést nyújt Mucsi András, a Békés Megyei Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának vezetője, önkormányzati képviselő, történelem szakos tanár.

Az esemény kötetlen beszélgetéssel, családi történetek felelevenítésével ér majd véget.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »