Az MPE OCM Segítő Szolgálat tatabányai telephelye az idén október 26-án ismét megtartotta a már hagyományokkal rendelkező Idősek Napi Ünnepséget.

Kisné Gonda Erzsébet, vezető gondozó  köszöntésével  indult az ünnepség, aki ismertette a Segítő Szolgálat áldásos tevékenységét, a dolgozók szeretetteljes munkáját, az idősek viszonzott és megfizethetetlen szeretetét. Fontos, hogy az emberek ne feledkezzenek meg a gyengékről, vagy betegekről, hiszen ez a feladatunk: segíteni akkor is, ha a lehetőségeink korlátozottak vagy úgy érezzük nem vagyunk elég erősek.

Ezután Schermann Gábor evangélikus lelkész úr mondott áldást idős testvéreinkre. A következőkben Schermann Tilla énekelt több szép  népdalt, majd Tos Zoltán ellátottat hallottuk, akinek hamarosan saját verseskötete is megjelenik. Tos Zoltán Óbecsey István „Szeressétek az öregeket” című versét adta elő. Hamar László evangélikus lelkész csellón játszotta J. S. Bach G-dúr Cselló szvitjét.

Színesítették a műsort a kicsik is, akik kedves verseikkel, énekeikkel bearanyozták az idősek délutánját.

Végül Tatár Lajosné olvasta fel saját versét, melyben arról írt, hogy az ember legyen bár idős, örökké gyermek marad, és mindig meleg szívvel gondol szüleire. Vágyik újra a karjaikban lenni és átélni a gyermeki önfeledt boldogságot és biztonságot.

 A sikerrel zárult fellépések után lehetőség volt az átélt élményekről beszélgetni más ismeretségekre szert tenni, megosztani problémájukat egymással. Az ünnepség közben kávét és finom süteményeket, üdítőket lehetett fogyasztani.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »