csaladikaracsony_2013_07

Inárcson, 2013. december 17-én került sor a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió által szervezett „Családi Karácsony” rendezvényre.

Az Inárcson, Dabason és Örkényben, már több mint egy éve működő a „Misszió a hátrányos helyzetűekért” projekt célja a fiatalok személyiségfejlődésének támogatása, a hátrányos helyzetű családok munkaerőpiacra kerülésének segítése, valamint családi közösségek megerősítése.

A projekt keretein belül, az MPE Országos Cigánymisszió munkatársai FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén) klubokat, motivációs és készségfejlesztő tréningeket valamint gyermeknevelési tanácsadást tartanak.

A „Családi karácsony” rendezvényen közel százan, diákok, osztályfőnökök, oktatási és kulturális intézmények vezetői, FÉK Klubra járó fiatalok, valamint családjaik vettek részt.

Az este Durkó Albert, az MPE Országos Cigánymisszió misszióvezetőjének köszöntőjével indult, majd az MPE OCM munkatársaiból összeállt dicsőítő csoport énekelt a vendégeknek. Kis István, FÉK Klub vezető, a Karácsony valódi jelentőségéről, Isten irántunk való szeretetéről beszélt, majd két, FÉK Klubra járó fiatal mondta el személyes élményeit azokról a rendezvényekről és kirándulásokról, melyeken a projekt jóvoltából vehettek részt az elmúlt hónapokban.

A „Misszió a hátrányos helyzetűekért” című projekt „Családi karácsony” rendezvényével az MPE Országos Cigánymisszió köszönetet kívánt mondani a programban résztvevő, munkáját segítő partnereknek, valamit együtt kívánta megünnepelni az Inárcson, Dabason és Örkényben közös munkával eltelt, sikeres évet.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »