Akkor sem tért meg mindenki, amikor Jézus a földön járt, pedig óriási csodák történtek tömegek szeme láttára. Ennek a fejleménynek maga Jézus sem örült, hiszen a csodák mind a megtérés fontossága miatt történtek, hogy az bennünket Isten felé motiváljon. Fontos megértenünk, hogy a legnagyobb szüksége az embernek, amikor az Istennel való kapcsolatra gondol az, hogy megtérjen és ne csupán egy Istenélménye, csodaélménye legyen!

Az Istenben való hit megtérés nélkül csupán egy farizeusi, magamutogató életre elég, az örök életre nem!

Ez volt a téma az MPE OCM mezőberényi házi csoportjában május 8-án, amikor is tízen tanulmányoztuk a Bibliát. Ezt a megállapítást Jézus felháborodása is nyomatékossá teszi, hisz az ő szavai szerint nehéz lesz a sorsa azoknak a településeknek, ahol a sok csoda ellenére ateisták maradtak az emberek.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »