gyermekvedelmiszeminarium

Finnországból érkezett előadók tartottak gyermekvédelmi szemináriumot, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkatársai számára. A missziónak évek óta szoros kapcsolata van a Fida International nevű keresztény szervezettel, a mostani program ennek az együttműködésnek köszönhetően valósult meg.

A gyermekvédelem volt az elsődleges témája annak a kétnapos szemináriumnak, amelyet a Fida International előadói tartottak Békésen. A finn központú szervezet kiemelt partnere a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziónak.

Surman László, missziós igazgatót egy évvel ezelőtt keresték fel a szervezet képviselői, hogy szeretnének egy globális diakóniai programot elindítani, ennek égisze alatt tartottuk meg a gyermekvédelmi szemináriumot. Az OCM-en belül több munkatárs is foglalkozik a gyermekekkel, a mostani program bemutatja, hogy miképpen zajlik szabályozott, precíz kereteken belül ez a munka” – tudtuk meg Filó Vivien, nemzetközi referenstől.

A gyermekjogoktól kezdve a gyakorlati ismeretek átadásáig széles skálán mozgott az előadások témája, amelyek közül többet csoportmunka keretein belül dolgoztak fel a jelenlévők. 

Az OCM-el való kapcsolat nagy fontossággal bír a szervezetünk számára, a Fida többféle módon tudja segíteni a szolgálatot. A gyermekbántalmazás megelőzését, kezelését kiemelt figyelemmel kezeljük és fontosnak tartjuk, hogy a gyülekezetek rendelkezzenek egy magatartási kódexszel, amihez a munkatársak tudnak igazodni, ehhez párosul egy eljárásrend is, amit szintén bemutattunk a jelenlévőknek” – emelte ki Sina Urmas, a finn szervezet diakóniai program koordinátora.

Mint az az előadásokon elhangzott a nemzetközi misszió kezdetektől fogva különös hangsúlyt fektet a gyermekvédelem kérdésére, a mostani alkalommal az elmúlt évek alatt összegyűlt legfontosabb tapasztalatokat osztották meg a magyar szolgálattevőkkel.

 „Célunk, hogy minden szolgáló megértse a gyermekvédelem fontosságát, véleményünk szerint ugyanis ez nem csupán a szakemberek számára bír jelentőséggel. Szeretnénk, ha az elhangzottak, és a biblia hit közös alkalmazásával mindenhol sikerülne minél biztonságosabb közeget teremteni a gyermekek számára” – tette hozzá Hanna Jarvinen, gyermekszolgálati munkatárs.

Kocsány Roland

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »