gyermekvedelmiszeminarium

Finnországból érkezett előadók tartottak gyermekvédelmi szemináriumot, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkatársai számára. A missziónak évek óta szoros kapcsolata van a Fida International nevű keresztény szervezettel, a mostani program ennek az együttműködésnek köszönhetően valósult meg.

A gyermekvédelem volt az elsődleges témája annak a kétnapos szemináriumnak, amelyet a Fida International előadói tartottak Békésen. A finn központú szervezet kiemelt partnere a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziónak.

Surman László, missziós igazgatót egy évvel ezelőtt keresték fel a szervezet képviselői, hogy szeretnének egy globális diakóniai programot elindítani, ennek égisze alatt tartottuk meg a gyermekvédelmi szemináriumot. Az OCM-en belül több munkatárs is foglalkozik a gyermekekkel, a mostani program bemutatja, hogy miképpen zajlik szabályozott, precíz kereteken belül ez a munka” – tudtuk meg Filó Vivien, nemzetközi referenstől.

A gyermekjogoktól kezdve a gyakorlati ismeretek átadásáig széles skálán mozgott az előadások témája, amelyek közül többet csoportmunka keretein belül dolgoztak fel a jelenlévők. 

Az OCM-el való kapcsolat nagy fontossággal bír a szervezetünk számára, a Fida többféle módon tudja segíteni a szolgálatot. A gyermekbántalmazás megelőzését, kezelését kiemelt figyelemmel kezeljük és fontosnak tartjuk, hogy a gyülekezetek rendelkezzenek egy magatartási kódexszel, amihez a munkatársak tudnak igazodni, ehhez párosul egy eljárásrend is, amit szintén bemutattunk a jelenlévőknek” – emelte ki Sina Urmas, a finn szervezet diakóniai program koordinátora.

Mint az az előadásokon elhangzott a nemzetközi misszió kezdetektől fogva különös hangsúlyt fektet a gyermekvédelem kérdésére, a mostani alkalommal az elmúlt évek alatt összegyűlt legfontosabb tapasztalatokat osztották meg a magyar szolgálattevőkkel.

 „Célunk, hogy minden szolgáló megértse a gyermekvédelem fontosságát, véleményünk szerint ugyanis ez nem csupán a szakemberek számára bír jelentőséggel. Szeretnénk, ha az elhangzottak, és a biblia hit közös alkalmazásával mindenhol sikerülne minél biztonságosabb közeget teremteni a gyermekek számára” – tette hozzá Hanna Jarvinen, gyermekszolgálati munkatárs.

Kocsány Roland

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. május 31.
 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
LÉLEKBEN RENDBEN – IFJ-GY-23-A-0163

Lezárult a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió IFJ-GY-23-A-0163 azonosítószámú, „Lélekben rendben” című pályázata. A projekt keretében 30 fő fiatal részvételével műhelyfoglalkozásokra került sor,

Elolvasom »