„Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, a mi elveszett” (Lukács 19,10)

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkatársai újabb gyülekezetplántálási munkába kezdtek, ezúttal a Szabolcs megyei Nyírpilisen.

A Nyírvasvári gyülekezet dicsőítését követően bizonyságtételek hangoztak el, majd az Evangélium hirdetésére került sor:

„Zákeus nem volt népszerű, az emberek utálták, lenézték, féltek tőle. Nem csoda, hiszen a Római Birodalom szolgálatában állt, mint fővámszedő. Saját népét sanyargatta, felettébb, mint azt a birodalom megkívánta. Az emberek gyűlölték, testi fogyatékossága miatt csúfolták. Zákeus tudta, hogy az életvitele nem helyes, tudta, hogy bűnös, de nem látott kiutat. Mind addig uralta ez a kilátástalanság, míg nem találkozhatott a Jeruzsálembe tartó Jézussal, aki ezt mondta neki: Zákeus, ma nálad kell maradnom! Ez azt jelenti, hogy Jézus közösségbe akar lenni a bűnös emberrel, reményt, életet akar adni neki!” – hangzott az üzenet, majd a megtérésre való felhívásra közel harmincan válaszoltak igennel.  

Surman László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »