„Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangéliumot, melyet hirdettem néktek, melyet be is vettetek, melyben állotok is, a mely által üdvözültök is, ha megtartjátok, a minémű beszéddel hirdettem néktek” (1Korinthus 15,1–2)

2015. augusztus 9-én újabb bemerítésre került sor a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió nyírvasvári gyülekezetében a helyi Reményhír Közösségi házban. Az istentiszteleti alkalmat Szentesi Zoltán vezető presbiter vezette, a dicsőítés szolgálatát pedig a nyírmihálydi gyülekezet meghívott tagjai végezték. Igét Surman László vezető presbiter hirdetett, majd ezt követően került sor négy nő és egy férfi bemerítésére.  

Jó volt személyesen látnom, hogy a tudatos missziós munkának köszönhetően hogyan karolja fel, és formálja át az Úr a ma még utolsó sorban álló, lenézett cigány embereket, és teszi őket a társadalom számára hasznossá. Örömmel töltött el azt látni, hogy az egyszerű, hívő cigány emberek hogyan változnak meg szűkebb s tágabb környezetük javára. Személyesen tapasztaltam meg, hogy a már megtért cigányság egészen másképp gondolkodik. Ők már nem mástól várják a változást, hanem Jézusba vetett hitük által, és mindezért ők elszántan tesznek is. Konyhakerteket művelnek, aminek a termésének egy részét a helyi közétkeztetés hasznosítja. Mindez munkájuknak, de leginkább hitüknek a következménye. A bemerítést követően úrvacsorai közösségre került sor. Az alkalom közös ebéddel zárult.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. szeptember 26.
 • 2023. szeptember 26. 15:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Odaszánás

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »