zakanyszek20200508_01

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió zákányszéki önkéntesei ismét nagy munkába kezdtek. Mivel a járványhelyzet egyelőre nem teszi lehetővé a hívő közösségek gyülekezését, a helyzet adott arra nézve, hogy munkatársaink ismét felújítsák, megszépítsék környezetüket, valamint a gyülekezeti épületeket.

Péter Pál Nataniel lelkipásztor, a zákányszéki önkéntesek brigádvezetője elmondta, hogy a gyülekezet tagjai folyamatosan dolgoznak, tanulnak, törekszenek arra, hogy minél inkább megismerjék teremtő Istenüket. Az eddigi tapasztalataik és ismereteik alapján azt látják, hogy Istennek van hatalma és szándéka arra nézve, hogy a bánatot örömmé, a sírást nevetéssé, a gyávaságot pedig bátorsággá változtassa.

A lelkipásztor elmondta azt is, hogy Isten hogyan formája át az emberek életét, aminek nem csak a családokban, hanem a környezetükben is tapasztalható, pozitív hatása van.

A jelenlegi helyzetben, a korlátozások miatt akár kesereghetnénk is, ezzel szemben a gyülekezeti tagok arra fókuszálnak, hogy a felszabadult időt a leghasznosabban tudják felhasználni Isten dicsőségére. Ebből adódott az is, hogy a gyülekezeti teremet felújítsák. A gyülekezet tagjai, akik egyben a Pünkösdi Cigánymisszió önkéntes munkatársai is, nem csak az idejüket ajánlották fel a közösség számára, hanem anyagi eszközeiket és szakmai tudásukat is. Az önkéntes csoport brigádvezetője megjegyezte, hogy a munkafolyamatok mellett különös figyelmet fordítanak arra is, hogy betartsák azokat a rendelkezéseket, amelyeket az operatív törzs javasol.

A munkálatok során megerősítik a mennyezetet, fejlesztik az elektromos hálózatot, felfrissítik a falakat, valamint a padlóburkolatot is. A székek és egyéb berendezések tisztítására és fertőtlenítésére is sor kerül.

Péter Pál Nataniel

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »