Pécsett, az MPE OCM Segítő Szolgálat helyi telephelyén, októberben a szép korúak hónapja alkalmából rendeztünk egy „Ki mit tud mulatságot” az időseknek. A célunk a szürke hétköznapokból való kimozdítás volt. Szerettünk volna egy önfeledt, vidám délutánt adni ajándékba a gondozottainknak, sőt még a gondozóknak is. Erre az alkalomra a pécsi főállású csapat direkt Istent dicsőítő énekeket tanult meg, hogy ezzel is örömet szerezzünk nekik. A műsor konferálására, Balogh Nándort kértünk meg, aki mellesleg vőfély, ezzel is színesítve a rendezvényt. Az idősek is különféle műsorszámokkal készültek. Volt versszavalás, mesemondás, hangszeres előadás. Egy idős házaspár Dr. Rihmer József, 98 éves, és neje, 89 éves, fejből szavaltak verseket. A főállású gondozókat is bevontuk a szervezésbe, lebonyolításba, idősek szállításba. Önzetlen munkájukat szendviccsekkel háláltuk meg. Az idősek pedig házi készítésű sós és édes aprósüteménnyel lettek megvendégelve. Az eseményen valamilyen formában fellépő gondozottainkat megajándékoztuk és oklevelet adtunk nekik. A legnagyobb nevetést egyik idős ellátottunk, Bertram Gáborné, humoros, sőt fantasztikus színészi előadása váltotta ki. 80 éves ellátottunk “vénasszonynak” öltözve vidított fel mindenkit.

Befejezésként gondozók és ellátottak együtt énekeltek. A visszajelzések alapján, mindenki egyaránt várja a Karácsony tájéki újabb közös rendezvényt.

Major Róbertné

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »