gala2013-0099

„Ne veszítsünk el semmit a múltból, mert csakis a múlttal alkothatjuk a jövőt!” (Anatole France)

A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola Intézményegysége alapításának 110. évfordulóját ünnepelte 2013 májusában.

A megemlékezés-sorozat az intézmény könyvtárában berendezett iskolatörténeti kiállítás megnyitásával és a névadó, Eötvös József emléktáblájának megkoszorúzásával vette kezdetét. A megnyitót követően, hagyományainkhoz híven, az ebédlőben vendégeltük meg a nyugdíjas találkozó résztvevőit, akik örömmel elevenítették fel iskolánkhoz fűződő emlékeiket.

Az ünnepi héten szerveztük a magyar nyelv hete hagyományos rendezvényeit is. Az 5.a osztályosok rendhagyó magyarórán ismerkedtek a hajdani nyelvújítók törekvéseivel, a játékos nyelvi vetélkedőkön pedig osztályonként egy-egy csapat mérte össze anyanyelvi leleményességét. Az iskolatörténeti vetélkedőn a felső tagozatos gyerekek mutathatták meg, mennyire ismerik intézményünk múltját.

Május 23-án a Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ adott otthont gyermekgálánknak. A gyönyörű díszletek között versmondóink, színjátszóink, táncosaink, zenészeink és énekkarosaink produkciói szórakoztatták a szép számú közönséget.

A rendezvények sorát diákgyűlés zárta. Iskolánk fenntartója, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió kirándulással jutalmazta az egész évben kimagaslóan teljesítő 3.b és 4.a osztályokat

A 110 éves évforduló alkalmából a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum Békési Téka sorozatában kiadvány jelent meg iskolánkról. Ezúttal is köszönjük a sorozatszerkesztő, S. Turcsányi Ildikó önzetlen segítségét. A kiadványt Farkas Lászlóné nyugalmazott igazgató szerkesztette dr. Püski Andrásné nyugalmazott igazgatóhelyettes munkája alapján, Dávid Mátyás nyugalmazott igazgató visszaemlékezéseit és Durkóné Illés Bernadett jelenlegi igazgató írását felhasználva. A kiadvány az iskola titkárságán szerezhető be, de a jubileumi alkalomból létrehozott honlapon (eotvosremenyhir.hu) is olvasható. A kiadvány megjelenését támogatta: Békési Nebulók Alapítványa, Békés Város Önkormányzata, Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió.

Balogh Erika

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »