gala2013-0099

„Ne veszítsünk el semmit a múltból, mert csakis a múlttal alkothatjuk a jövőt!” (Anatole France)

A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola Intézményegysége alapításának 110. évfordulóját ünnepelte 2013 májusában.

A megemlékezés-sorozat az intézmény könyvtárában berendezett iskolatörténeti kiállítás megnyitásával és a névadó, Eötvös József emléktáblájának megkoszorúzásával vette kezdetét. A megnyitót követően, hagyományainkhoz híven, az ebédlőben vendégeltük meg a nyugdíjas találkozó résztvevőit, akik örömmel elevenítették fel iskolánkhoz fűződő emlékeiket.

Az ünnepi héten szerveztük a magyar nyelv hete hagyományos rendezvényeit is. Az 5.a osztályosok rendhagyó magyarórán ismerkedtek a hajdani nyelvújítók törekvéseivel, a játékos nyelvi vetélkedőkön pedig osztályonként egy-egy csapat mérte össze anyanyelvi leleményességét. Az iskolatörténeti vetélkedőn a felső tagozatos gyerekek mutathatták meg, mennyire ismerik intézményünk múltját.

Május 23-án a Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ adott otthont gyermekgálánknak. A gyönyörű díszletek között versmondóink, színjátszóink, táncosaink, zenészeink és énekkarosaink produkciói szórakoztatták a szép számú közönséget.

A rendezvények sorát diákgyűlés zárta. Iskolánk fenntartója, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió kirándulással jutalmazta az egész évben kimagaslóan teljesítő 3.b és 4.a osztályokat

A 110 éves évforduló alkalmából a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum Békési Téka sorozatában kiadvány jelent meg iskolánkról. Ezúttal is köszönjük a sorozatszerkesztő, S. Turcsányi Ildikó önzetlen segítségét. A kiadványt Farkas Lászlóné nyugalmazott igazgató szerkesztette dr. Püski Andrásné nyugalmazott igazgatóhelyettes munkája alapján, Dávid Mátyás nyugalmazott igazgató visszaemlékezéseit és Durkóné Illés Bernadett jelenlegi igazgató írását felhasználva. A kiadvány az iskola titkárságán szerezhető be, de a jubileumi alkalomból létrehozott honlapon (eotvosremenyhir.hu) is olvasható. A kiadvány megjelenését támogatta: Békési Nebulók Alapítványa, Békés Város Önkormányzata, Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió.

Balogh Erika

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »