Nefelejcs-2022-4

A Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület 2022-ben a Reményhír Intézmény két pedagógusát is – Őriné Apáti Annát és Vári Lászlót – részesítette az egyesület által alapított Nefelejcs Díjban.

A díjátadó ünnepséget 2022. március 19-én tartotta az egyesület a Békési Galériában, melyet Dankó Béla országgyűlési képviselő nyitott meg. A Nefelejcs Díjat 2009-ben alapította az egyesület, azóta lehetőség szerint minden évben odaítélik azon személyek számára, akik az egyesület alapszabályában meghatározott célok mentén, Békés oktatás és nevelésügyében, valamint kulturális életében kimagasló, példamutató tevékenységet végeznek.

A díjat hölgyek esetében egy nefelejcs virágmotívummal ellátott aranymedál, míg urak esetében egy zsinóros mellény szimbolizálja, amely mellé a díjazottak díszoklevelet kapnak. Az egyesület titkos szavazással választja meg a díjazottakat.

Az ünnepségen fellépett iskolánk volt tanulója Bodoczki Júda, Reszelő Zoltán, az Alapfokú Művészeti Iskolánk tanulói és Szilágyi Attila gitároktató.

A díjazottaknak szeretettel gratulálunk!

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »