Az MPE Országos Cigánymisszió sarkadi házi csoportjában most régebbi gyülekezeti énekekkel dicsőítettük Istenünket, melyek közül több is újnak hatott a többség számára, pedig mindegyik legalább 25-30 évvel ezelőtt íródott. Ebből is látszik, hogy régi ének is lehet új, ha nem ismerik a jelenlévők. Mivel mindenki megkapta az énekek szövegét, ezért nem jelentett gondot az irmeretlenség.

Ezúttal Horváth Béla, a házigazda vezette a Biblia tanulmányozást. János evangéliuma 4. részét olvastuk részletenként, majd megbeszéltük az olvasottakat. Minden egyes szakasz nagyon sok mondanivalóval bír, ezért volt miről beszélni.

A fő témánk az volt, hogy Jézus nem diszkriminált: a zsidók akkori szokásától eltérően keresztülment Samárián; nyilvánosan megszólított egy samáriai nőt; nyíltan beszélt Isten akaratáról, ami nem a ceremóniák megtartása; majd miután a nő elhíresztelte Jézus jelenlétét, szinte az egész település kiment őhozzá, és ő velük –  samáriaiakkal –  maradt 3 napig.

A mai, diszkriminációktól terhelt társadalomban ez követendő példa lehet, hogy mindeni köteles lenne a másik embert egyenrangúként kezelni, függetlenül annak származásától, aktuális helyzetétől vagy véleményétől.

Adamik László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »