telc-angol-2022-2

A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolájának két tanulója is részt vett a TIT szervezésében megrendezett TELC angol nyelvi versenyen Békéscsabán, a Lencsési Általános Iskolában, ahol Durkó Jonatán hatodik helyen, Ásós Tibor pedig egy ponttal lemaradva a hetedik helyen végezett. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk, hiszen megyei versenyről van szó, ahol szóbelin 90 százalék felett tudtak teljesíteni, összesítésben pedig elérték a 86 és a 87 százalékot.

Mindketten nagyon élvezték a felkészülést és a versenyt is, így nem csoda, hogy már készülni szeretnének a jövő évi megmérettetésre is, és terveik között szerepel a középfokú nyelvvizsga megszerzése még az általános iskola befejezése előtt. Kitartó munkával, szorgalommal valóra válhat álmuk.

Szeretnénk köszönetet mondani Pelle Róbertnek, a TIT Körösök Vidéke Egyesület igazgatójának, kollegáinak és a közreműködő pedagógusoknak, hogy megszervezték a pandémiás helyzet miatt kialakult nehézségek ellenére is a XVI. TELC Megyei Angol Versenyt azoknak a tehetséges hetedikes és nyolcadikos békés megyei gyerekeknek, akik meg szerettek volna ismerkedni a TELC nyelvvizsga rendszerrel. A tanulók kipróbálhatták magukat valódi interaktív szituációkban, és tapasztalatot gyűjthettek az írásbeli feladattípusok területén is. Örülünk, hogy a követelmények alkalmazkodtak a tanulók korosztályának megfelelő tananyaghoz és elvárásokhoz is, illetve, hogy több éves tapasztalattal rendelkező TELC vizsgáztatók zsűriztek a TELC frankfurti központja által kiadott szempontok alapján. Reméljük, hogy a diákok ezek után bátran vágnak neki a következő versenynek, vagy a TELC nyelvvizsgának is.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »