Az MPE OCM Segítő Szolgálat Pécsi Telephelyén novemberben indítottunk egy akciót „Szatyornyi szeretet” néven. Nagyon sok felajánlás érkezett az irodánkba. Itt is megköszönöm mindenkinek a segítségét, hozzájárulását, amibe sokszor szívük egy darabját is beletették. Érezni lehetett ezt a szeretetet, amikor néztük a gyerekeknek szánt ajándékokat.

Találtam egy dobozt, amiben sok minden volt, de volt egy füzet, amibe bele volt írva, hogy „sok szeretettel küldöm”, és egy kislány aláírta. Ebben a dobozban is érezni lehetett, hogy ez a kislány a szívének egy darabját is beletette, érezni lehetett, hogy segíteni akar, és amikor az ajándékot készítette az édesanyjával, akkor már gondolt arra a kislányra, aki kapja majd. Ezt a szeretetet és ezt az odaadó segíteni akarást kell gyermekeinkbe plántálni, hogy majd amikor felnőnek, akkor ne egy rideg és szeretet nélküli világ legyen, hanem olyan felnőttek legyenek, akik meglátják a szükségben lévőket, és adnak szívükből sok-sok darabot.

Ebben az akciónkban, 27 családban 84 gyermeknek sikerült örömet szerezni. Az ajándékokat december 14-én osztottuk ki. A gyerekek mosolya, őszinte ölelése és puszija fantasztikus volt. Minden mosoly és minden ölelés azt az erőt és azt a hitet adta vissza, amit ebben az évben elhasználtunk.

Szűcs Mátyásné
Telephelyvezető

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »