2013 őszén a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió presbiterei, Durkó Albert misszióvezető vezetésével Szerbiába látogattak, hogy megismerjék a szerb cigánymissziós munkát. A több napos találkozás, ismerkedés, összekapcsolódás együttműködésre indította a cigányok megmentéséért szolgáló magyar és szerb lelkipásztorokat.

A tapasztalatcsere ezután 2013. december 13-14-én folytatódott, amikor is a szerb cigánymissziós delegáció látogatott Magyarországra, az MPE Országos Cigánymisszióhoz. A hat fős szerb-cigány delegációt pünkösdi cigány gyülekezetek lelkipásztorai alkották, Serif Bákity, a leszkováci Roma Gyülekezet lelkipásztorának vezetésével.  

A magyar és a szerb missziósok közös célkitűzése a cigányok lelki és fizikai szükségleteinek betöltése, melynek érdekében mindkét országban jelentős munkát végeznek a pünkösdiek.

A cigánymissziós lelkipásztorok örömmel osztották meg egymással tapasztalataikat. Arról számoltak be, hogyan változott meg a cigányemberek élete megtérésük után, amire a környezetük, a hatóságok is felfigyelnek, elismerve pozitív változásuk társadalmi szintű jelentőségét.

Itt tartózkodásuk során, a vendégek ellátogattak az MPE Országos Cigánymisszió nyírvasvári, verpeléti, tiszabői gyülekezeteibe, valamint a békési Kegyelem Gyülekezetbe, ahol énekekkel, igei gondolatokkal köszöntötték cigány testvéreiket.

A két ország cigánymissziósai egyetértettek abban, hogy szemléletváltást kell szorgalmazni a társadalomban, hogy a valódi társadalmi felzárkózást a Krisztusba vetett hit általi életváltozás adja. Ennek a meggyőződésnek a terjesztéséhez országhatárokon átívelő együttműködésre, együttgondolkodásra van szükség.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések